סירוב לשר המשפטים (היוצא): השר אוחנה הודיע כי ידרוש ממבקר המדינה לבדוק את התנהלות הפרקליטות, וגם את הדיווח שלפיו פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן התחבר לאחרונה למערכת המחשב. אוחנה אמר כי יבקש מהמבקר מתניהו אנגלמן "להיכנס לעובי הקורה" והיום (שני) הודיע אנגלמן לאוחנה כי לא ייענה לבקשתו ולא יפרסם דוח מיוחד בנושא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לאחר שבחנתי את הדברים לעומקם, ונועצתי עם גורמי המקצוע הרלוונטיים במשרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור", כתב המבקר, "מצאתי כי אין מקום לסטות מתוכנית העבודה שנקבעה בעניין הפרקליטות".

"אציין כי תוכנית העבודה לשנת 2020 נשלחה על ידי החטיבה הרלוונטית למשרד המשפטים זה מכבר ומשרדנו עתיד להמשיך בפעילותו בעת הזו בהתאם לתוכנית האמורה", הוסיף אנגלמן. "יחד עם זאת, הנושאים שהועלו על ידך יועברו לידיעת החטיבה הרלוונטית", חתם את מכתבו לשר. 

אמיר אוחנה (צילום: Flash90)
הפנייה לא נענתה. אוחנה|צילום: Flash90

בפוסט שפרסם במוצאי שבת טען אוחנה כי הוא עוזב את המשרד "הרבה הרבה הרבה יותר מודאג". לדבריו, רבים שקדמו לי זיהו במערכת המשפט חולי, נקמנות, היעדר שקיפות, ריקבון ועוד שלל תארים. יש במערכת גם אנשים המכירים באמור לעיל, אך יש פחד גדול ואימה לתת לדברים פומבי. כל מי שעיניו בראשו רואה את הירידה חסרת התקדים באמון הציבור בפרקליטות ובייעוץ המשפטי לממשלה, ורק מי שהדבר איננו מדאיג אותו יכול להתעלם מכך".

עוד תקף במרומז את מנדלבליט: "זה היה צריך להיות בראש ובראשונה אינטרס של מי שמערכות אכיפת החוק והמשפט יקרות לליבו – ובראשם היועץ המשפטי לממשלה – לבצע בהן בדיקה מקיפה, כוללת ושקופה לעיני הציבור. לחזק את אמון הציבור במערכות. לצערי זה לא קורה. המערכות נגועות עמוק מדי בניגודי עניינים, בקשרים אישיים, קליקות ושיקולים זרים המונעים זאת".

אוחנה הזהיר אז: "אם מבקר המדינה ימנע מלבצע את הבדיקה, אשקול הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבדיקה כוללת של כל הטענות החמורות המתרבות ונערמות".