שני תושבי רהט נעצרו בתחילת החודש בחשד שחטפו אדם אחר ותקפו אותו. אתמול (ראשון) התקיים דיון בבית משפט השלום בבאר שבע, שם המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם - אלא שבמהלך הדיון, השופט יריב בן דוד ראה ששמו של החשוד המרכזי הוא בכלל לא השם שהופיע בטופס המעצר. בשל הטעות, הורה השופט לשחרר את החשוד למעצר בית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שני החשודים הובאו אתמול בפעם השלישית לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט. בתחילת הדיון, השופט העיר כי בקשת המעצר לא כוללת את שם העצור השני, לאחר ששם לב שבבקשה נכתב שם אחר. נציג המשטרה השיב לשופט כי "מדובר בטעות דפוס". בדיעבד התברר כי השם שצוין בבקשת המעצר הוא של אדם מת שכלל לא קשור לפרשה.
השופט, בשל הרשלנות והמחדל - לדבריו, שחרר את החשוד למעצר בית, ועקב כך שחרר גם את החשוד השני למעצר בית למרות ראיות די מבוססות כלפיו. "בנסיבות רגילות סבורני כי הייתה נוטה הכף להיענות ולו חלקית לבקשה", אמר השופט, אך "עניינו של המעורב האחר, ששוחרר בהסכמה נוכח מחדלה של המבקשת, יש בו כדי להשפיע על החלטה בעניין".
המשמעות היא ששני חשודים בחטיפה ובתקיפת אדם אחר שוחררו למעצר בית רק בגלל מחדל משטרתי. "אכן, ההסכמה לשחרורו של המעורב האחר הינה תולדה של תקלה אצל המבקשת (המשטרה), אך כאמור סבורני כי יש בדבר כדי להשפיע גם על ההחלטה בעניינו של המשיב (החשוד)", הסביר השופט.
פרקליטם של החשודים, עו"ד אסף דוק, מסר: "טעות ברישום פרטיו הנכונים של חשוד אינה הקפדה על קוצו של יוד לשם ההקפדה בלבד ובוודאי אינה "טעות טכנית". מדובר בהקפדה היורדת לשורש ההליך המשפטי התקין ושמירה על זכויות החשוד. טוב יהיה אם המשטרה הייתה מקפידה יותר לבצע רישום זה בחרדה תוך הבנה שלבקשת מעצר משמעות דרמטית במיוחד, הן על חירותו של אדם והן על שמירה על ביטחון הציבור".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "במסגרת המאבק המתמשך בנגע האלימות בחברה הערבית, עצרה המשטרה חשודים בעקבות דיווח על אירוע אלימות ברהט. לצערנו בית המשפט לא אפשר תיקון טעות סופר טכנית שנפלה בטופס בקשת המעצר. אולם, כפי שציינו בעבר, שחרור החשוד בתנאים מגבילים הכוללים מעצר בית מלא, הרחקה, ערבויות כספיות ועוד - אינו מעיד כלל על תוצאות ההליך בעניינו. בכוונתנו להמשיך בביצוע כל פעולות החקירה הנדרשות במטרה למצות את הדין עם המעורבים".