10 שנות מאסר וקנס כספי לנהג שהרג את בני משפחת עטר בכביש 90: לורן אנקרי, הנהג שפגע והרג את שמונת בני המשפחה בתאונה המחרידה בכביש 90 באוקטובר 2018 יישלח ל-10 שנות מאסר בפועל - זאת בניכוי ימי מעצרו, בנוסף לחצי שנת מאסר על תנאי ותשלום פיצוי כספי של 150 אלף שקלים. כך קבע היום (רביעי) בית המשפט המחוזי בבאר שבע, למרות שהתביעה דרשה 13 שנות מאסר בפועל. השופט, דניאל בן טולילה, אמר כי "משפחה שלמה שנמחקה מעל פני האדמה, מוות אכזרי וקשה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כמו כן, רישיון הנהיגה של אנקרי נפסל ל-22 שנים בפועל. הפיצוי אותו נדרש לשלם יחולק כך ש-50 אלף שקלים ממנו ישולמו לאמו של יריב ז"ל, ציונה עטר. יתרת הפיצוי תחולק באופן שווה בין האחים והאחיות של שושנה ויריב עטר ז"ל.

בני המשפחה של ההרוגים התאכזבו מהעונש. "זה עונש קל מידי, ציפיתי שהעונש יהיה לכל הפחות 15 שנים, בגלל זה יהיו עוד תאונות", אמרה ציונה עטר, אמו של יריב‎, אב המשפחה שנספה יחד עם רעייתו וששת ילדיהם.

משפחת עטר ז
בני משפחת עטר|צילום: חדשות

הנאשם הודה והורשע בביצוע שמונה עבירות הריגה בקלות דעת. עו"ד עמית גינת מפרקליטות מחוז דרום (פלילי) ציין בשלב הטיעונים לעונש כי "הנאשם גדע באחת את חייהם של שמונה אנשים, בני משפחת עטר והאחריות לגרימת התאונה רובצת כל כולה לפתחו של הנאשם, אשר באופן מודע, כאשר בגופו סם מסוכן, נטל סיכון לגרימת התוצאה הקטלנית, עת ביצע עקיפה בדרך שאינה פנויה".

בית המשפט המחוזי קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע, כי הימצאותו של סם בגופו של הנאשם היא נסיבה לחומרה, וכן קבע כי "יש מקום לצבור את העונשים בגין כל המעשים אף שלא מדובר בצבירה מלאה".

עו
עו"ד אביעט חייט|צילום: יח"צ, חדשות

בית המשפט המחוזי ציין בגזר הדין, כי תאונות אינן קורות, אלא נגרמות, וכי לא נדרש רבות על מנת שנהיגה שגרתית תהפוך ברגע אחד של טעות בשיקול דעת לתאונה קטלנית. "מי אשר חוטא פעם אחר פעם בעבירות מהירות ועבירות תעבורה אחרות מסכנות חיים מגדיל את ההסתברות כי הסיכון בסופם של דברים יתממש, כפי שהתרחש במקרה שלפנינו", נכתב בגזר הדין.

"אחד השוטרים זיהם את הראייה המרכזית בתיק"

בחודש יוני האחרון, הפרקליטות הגיעה להסדר טיעון עם אנקרי: בשל כשלים שעלו בחקירה, סעיף הנהיגה תחת השפעת סם הוסר מכתב האישום המתוקן, ואנקרי יואשם בהריגה לפי הסעיף הקל ביותר כך שהעונש המרבי שהוא יקבל יהיה 13 שנים. בחקירת המשטרה את התאונה עלו ליקויים שכללו אף חשד לתיאום גרסה ושקרים של השוטרים בבית המשפט. אחד השוטרים אף לקח את בדיקות הדם שבוצעו לאנקרי לבית הפרטי שלו במקום למעבדה בתל השומר כמתחייב על פי הנוהל. בכך הוא "זיהם" את הראייה המרכזית שהייתה בתיק.

בהתאם להסדר שגובש, הודה אנקרי שהוא יצא לעקיפה בכביש בזמן שהדרך הייתה פנויה. בשלב זה הוא הסתנוור מהשמש ולא הבחין מיד ברכב שהגיע ממול. ברגע ששם לב לכך הוא שבר שמאלה בחדות על מנת לנסות להימלט מפגיעה, אך הרכב של בני משפחת עטר שבר ימינה - דבר שהוביל להתנגשות על השוליים.

עו
עו"ד ינון היימן |צילום: חדשות

חוות דעת רפואית שקבעה כי לא ניתן לדעת מתי אנקרי עישן סמים ומשכך לא ניתן לומר בוודאות כי זה מה שהוביל לתאונה, הובילה לכך שסעיף הנהיגה תחת השפעת סם ירד מן הפרק.  אנקרי הודה שעישן מריחואנה רפואית לפני שהחל בנהיגה. בכתב האישום הראשון נכתב כי "אנקרי הודה בחקירה שעישן קנביס ערב התאונה ויתרה מכך הוא מאשר שהוא מעשן כבשגרה, כל הזמן".

עורכי הדין אביעד חייט וינון היימן, שמייצגים את לורן אנקרי, הגיבו לגזר הדין: "נכבד כל החלטה ופסק דין של כל מוטב מדן ועד אילת, עם זאת חורה לנו העובדה כי בית המשפט החמיר יתר על המידה עם אדם נורמטיבי שזהו מפגשו הראשון עם מערכת השפיטה".

 

עורכי הדין הוסיפו: "בית המשפט אמנם פירט בדבר העבודה כי בניגוד לכתב האישום המקורי, הנאשם לא הורשע בנהיגה תחת השפעת סם אך בנשימה אחת ציין את נושא הקנאביס כנסיבה לחומרא.עבודת המשטרה בתיק זה לוותה בכשלים רבים והדבר קיבל ביטוי בתיקון כתב האישום, דבר אשר לשיטתנו לא בא לכדי ביטול במלאכת גזירת העונש. נלמד את פסק הדין באופן ראוי ונגיע לכדי החלטה בדבר המשך ההליכים. נשלח שוב את השתתפותנו הכנה בצערה של משפחת עטר".