פרק נוסף בסערת הסרט "ג'נין ג'נין": מהומה פרצה הבוקר (חמישי) בבית המשפט המחוזי של מחוז מרכז בלוד, בפתיחת דיון הוכחות בתביעת לשון הרע נגד יוצר הסרט מוחמד בכרי. בדיון נחקר בכרי, כחלק ממשפט הדיבה שמנהל נגדו סא"ל במיל' ניסים מגנאג'י שהשתתף בקרב במסגרת מבצע "חומת מגן" ב-2002. בני משפחתו ותומכיו של בכרי התעמתו עם לוחמי צה"ל במילואים ועם המשפחות השכולות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על אף המצב הפוליטי, הפרשה הצליחה לאחד בין נציגי המפלגות השונות ומלבד המשפחות התלוו למגנאג'י, חברי כנסת מכחול לבן ומימינה. לאחר הגשת התביעה האחרונה הצטרפה פרקליטות המדינה כצד להליך המשפטי, בעקבות החלטה שאישר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
במהלך המהומה הטיחו הצדדים זה בזה האשמות שונות, צעקו ובשלב מסוים אף הופעלה אלימות פיזית והמעורבים הורחקו מהדיון. מגנאג'י, שהשתתף בלחימה בג'נין ואף מופיע בסרט, הגיש תביעת לשון הרע בשווי 2.6 מיליון שקל. לטענתו הסרט מציג אותו כמי שהשתתף בביזה שביצעו לוחמי צה"ל בביתו של תושב ג'נין ואיימו לחסלו, על אף שהדברים לא התרחשו כך.
במהלך הדיון אמר בכרי: "זכינו בבית המשפט העליון להקרין את הסרט. אפילו עשינו קאט לקטע שהיה ציטוט של היטלר. אני לא מוכן ואני לא מאמין במה שהיטלר עשה. לכן זה יצא מהסרט הסופי". על כך ענה לו עורך הדין נבות תל צור שמייצג את מגנאג'י: "במסיבת העיתונאים אמרת שנורמליזציה עם הציונים הוא בגידה". בכרי אישר: "חד משמעית! אמרתי את זה. אף פעם לא עשיתי השוואה בין הפלסטינים למה שהיה בשואה. אם אתה חושב שעשיתי השוואה, יש לך בעיה... הכוונות שלי בסרט הן טובות והוא מדבר לכולם".
כשנשאל בכרי נשאל על ידי עורך הדין תל צור מדוע לא תיקן את הסרט לאחר פסק הדין שניתן ב-2008, ענה הבמאי: "אין לשום איש מונופול על האמת, כולל לא לבית המשפט".
בהמשך הדיון נתן פרופסור רם לוי חוות דעת מקצועית על הסרט. עורך הדין פנה אליו: "אתה מלמד באוניברסיטה, מה האחריות של היוצר כאשר הוא מפרסם סרט דוקו, לבדוק את העובדות שמוצגות בסרט?". לוי ענה: "צריך לבדוק כל דבר. הבמאי במקרה הזה הגיע למקום אחרי אירוע זוועתי..יש כאן אמת עובדתית מול אמת רגשית של מי שהיה שם. בכרי עסק ברגשות שלהם..והוא שמע את העדויות של האנשים. אם הוא היה בודק את העובדות לא בטוח שזה היה עוזר".
אך עורך הדין המשיך: "אם הייתי עושה כתבה על הטרדות מיניות ושם בכיסוי תמונה שלך עובד במסדרון. היה מפריע לך?". לוי ענה: "מפריע, כן. אבל לא הייתי אומר שטוענים שאני הטרדתי". עו"ד המשיך: "אם היו עושים כתבה באולפן שישי על הטרדות והיו רואים אותך. היית פונה לכתב?". על כך ענה לוי בחיוב.
את מגנאג'י ליוו חבר הכנסת מטעם כחול לבן, אלוף במיל' אלעזר שטרן, חבר הכנסת מטעם ימינה, אל"מ במיל' מתן כהנא, מפקד פיקוד מרכז לשעבר רוני נומה, וקובי גבריאלי ששכל את בתו בפיגוע שהוציאו בני משפחתו של בכרי במירון בשנת 2002. את בכרי ליוו חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן וחבר הכנסת עופר כסיף, מטעם הרשימה המשותפת.
"מדובר בבושה וחרפה. הגיע הזמן שהטרור התודעתי הזה ייפסק לאלתר. להרביץ, לקלל ולקרוא לי ולחבריי רוצחים זו בושה וחרפה", אמר לירן ברוך, יו"ר פורום נכי צה"ל למען ביטחון ישראל אשר מלווה ע"י תנועת "אם תרצו" והותקף בפתח הדיון.
מדובר בתביעת לשון הרע השנייה שהוגשה נגד בכרי, היוצר והבמאי של הסרט שהציג עצמו כדוקומנטרי ואשר התיימר לעקוב אחר אירועי הלחימה במחנה הפליטים ג'נין במבצע חומת מגן בשנת 2002, מנקודת מבטם של הפלסטינים תושבי המקום. במהלך הדיון בתביעה הקודמת שנדחתה, קבעו שופטי בית המשפט העליון שהטעויות שנעשו בו לא נעשו בתום לב, אלא בכוונה לעוות את המציאות ולהכפיש את חיילי צה"ל. עם זאת, השופטים לא קיבלו את התביעה משום שאותם לוחמים לא הופיעו בסרט ואין אפשרות חוקית להגיש תביעת לשון הרע נגד הציבור.