לאחר מעצרם של אליעזר ברלנד ורעייתו הלילה (בין שבת לראשון), נערכת המשטרה לדיוני הארכות המעצר. החשש, בין היתר, הוא מעימותים עם חסידיו של ברלנד בבית המשפט.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עד כה ישנם יותר מ-200 עדים התלוננו עד כה נגד ברלנד במסגרת הפרשה שזכתה לכינוי "עושק שחור". מהחקירה עולה כי ברלנד, באמצעות אנשיו, פעל בצורה סדורה: הוא נתן ברכות והבטחות לחולים או בני משפחותיהם תמורת תשלום, שהגיע לעתים לסכומים של עשרות אלפי שקלים. לדברי קצין משטרה, "אנשים שילמו כסף וקיבלו אוויר".
עוד עולה מהחקירה כי ברלנד גבה תשלום בהתאם לחומרת המחלה: הבטחות וברכות לחולים סופניים ניתנו תמורת עשרות אלפי שקלים; חולים קלים נדרשו לשלם רק כמה אלפי שקלים. בין ההבטחות שפיזר ברלנד: בני משפחות של נכים שהובטח להם כי יקיריהם יקומו על רגליהם, ומשפחות של אסירים שהובטח להם שיריהם ישוחררו מהכלא.
במקרה אחד בני משפחה של חולה סופני שילמו כמה פעמים עשרות אלפי שקלים לברלנד – אולם כל הברכות והקמעות לא הועילו, והחולה נפטר. המשפחה נדרשה בשלב זה לשלם סכום נוסף, בהבטחה שיקירם יהיה הראשון לקום בתחיית המתים.
מהחקירה עולה כי "תעשיית" ברלנד עבדה כארגון היררכי לכל דבר, עם תפקידים מוגדרים מראש. בראשם עמד ברלנד, שלפי ממצאי החקירה שלט בכל והיה מודע לכל המעשים חרף גילו המתקדם, 82. גורם במשטרה מדגיש עוד כי ברלנד מעולם לא הוסמך לרבנות.
במהלך הפשיטה על ביתו של ברלנד נתפסו, בין היתר, עשרות קופסאות של אבקות וכדורים אותם נהגו אנשיו של ברלנד לחלק כתרופות פלא, ומבדיקה עלה כי מדובר במשככי כאבים שגרתיים. סך הכל נעצרו שבעה חשודים, בהן ברלנד, אשתו ועוד חמישה חשודים המוגדרים "גובי כספים".
מקורביו של ברלנד מוחים על היחס שהוא מקבל מידי המשטרה: לטענתם, מדובר באיש חולה - ולמרות זאת המשטרה לא מאפשרת להם להעביר לו את התרופות שהוא מחויב לקחת מדי יום.