כרמל מעודה, המטפלת שהואשמה ב-11 מקרי התעללות, הוחזרה היום (ראשון) למעצר בנווה תרצה על ידי בית המשפט המחוזי בלוד, לאחר שלא נמצאו ערבים שיסכימו לארח אותה במעצר הבית. מוקדם יותר הבוקר מעודה שוחררה אך השופט הטיל על עורך דינה אולטימטום: "על הערבים להתייצב בבית המשפט עד השעה 17:00 - אחרת היא תיעצר שוב". אביה של מעודה ליווה אותה מוקדם יותר מהיציאה מהכלא ואמר כי "היו הרבה שקרים ובסוף הכל יתגלה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על אף שביהמ"ש העליון החליט לשחררה לחלופת מעצר כבר בחמישי שעבר, כרמל מעודה העבירה את סוף השבוע האחרון בנווה תרצה מפני שמי שהיה אמור לפקח עליה - לא עמד בהתחייבותו בהסכם. אדם זר הסכים להשגיח עליה במעצר בית, וההורים הזועמים פרסמו בקבוצות ברשתות החברתיות את הכתובת שלטענתם תשהה בה מעודה, וקראו להפגין נגד "האדם שריחם על המפלצת".
מעודה הייתה אמורה להשתחרר מבית הסוהר "נווה תרצה" שנמצא ברמלה לחלופת מעצר, אך אחד מששת קרוביה שהתחייב לפקח עליה - לא מילא את הוראות בית המשפט. בעקבות כך היא "בילתה" גם את סוף השבוע האחרון במעצר.
בית המשפט העליון קבע שמעודה תשוחרר לחלופת מעצר עד תום ההליכים נגדה - זאת לאחר שעתרה על החלטת בית המשפט המחוזי שהורה להשאירה במעצר מלא עד תום ההליכים. בהחלטת העליון הושמט המקום שבו תשהה מעודה במסגרת מעצר הבית, זאת לנוכח אירועי העבר והחשש שההורים והמפגינים יגיעו לשם.
בהחלטת העליון נאמר כי מכתב האישום אכן עולה תמונה קשה של התעללות בילדים - אך לדבריו, המעצר לא יכול להיות מקדמה על חשבון עונש המאסר וחומרת העבירות אינה מהווה על פי החוק עילה למעצר עד תום ההליכים. בכך דחה בית המשפט את הטענה כי מעודה עלולה לפגוע בעצמה או תתקשה להתמודד עם האווירה הציבורית בעניינה ולכן הם לכשעצמם לא יכולים להוות עילת מעצר.
עו"ד בנימין מלכא, שמייצג את משפחות הילדים שנפגעו, אמר לחדשות 12: "קיבלנו בתדהמה את החלטת בית המשפט העליון. אנחנו עדיין לומדים את תוכנה ומשמעותה, אך אנחנו המומים מכך שבית המשפט העליון קיבל החלטה כזו. אחרי שנלמד את משמעות ההחלטה, נגיב בהתאם. ההורים לא יודעים איך לעכל את ההחלטה - אחד ההורים אמר 'זהו מדרון חלקלק - ייתנו לה עכשיו לצאת הביתה ולא יפתיע אותנו אם נשמע עוד מעט על עסקת טיעון".
פרקליטה של מעודה: "היא מבקשת סליחה"
יוסי חברה, אביו של אחד הילדים שהיה במעון של מעודה גינה את החלטת בית המשפט וסיפר לחדשות 12 על התחושות הקשות לאחר קבלת הערעור. "על הפנים, אין לי הגדרה אחרת", אמר. "זה פשוט בושה וחרפה - אין לי דרך אחרת להגדיר את הדבר הזה. לשחרר אותה למעצר בית זאת דקירה בלב של כל אמא וכל אבא במדינת ישראל, לא רק שלנו. זה פשוט ביזיון אחד גדול, זאת ההתעללות הכי גדולה שהייתה במדינה - האישה הזאת צריכה לשבת מאחורי סורגים ולא לראות אור יום ומשחררים לי אותה למעצר בית ונותנים לה הקלות. שלא יספרו לנו סיפורים".
סנגורה של מעודה, עו"ד אפרים דמרי, מסר: "אין בהחלטת השחרור להפחית כהוא זה מהצער, הכאב וההזדהות עם כאב המשפחות. הנאשמת תקיים את תנאי שחרורה כלשונם וכרוחם ותנצל את הזמן עד סיום משפטה לחשבון נפש אישי ותעשה לאל ידה להמשיך בשיתוף הפעולה עם גורמי הטיפול עד לסיום משפטה והיא מבקשת סליחה ומחילה מהמשפחות".
במהלך הדיון בעתירה של מעודה, קרא סנגורה לשופטים להקל על מרשתו מחשש שתפגע בעצמה. עו"ד נורית הרצמן שייצגה את המדינה ביטלה את הטענות: "חלק מהטיעונים של חברי מקוממים; זה שמדובר בהתפרצות רגעית, לא ניתן לדבר על כך כאשר מדובר באירועים שיטתיים שחוזרים על עצמם. גם המעשים הפחות חמורים מציירים תמונה של סדיזם - לא מדובר במצב של אובדן שליטה רגעי או נקודתי, לא שדבר כזה יכול היה להיות מוצדק. אלה דברים שחוזרים על עצמם".
היא הוסיפה: "אם אנחנו מסתכלים על התזכיר, שירות המבחן עשה עבודה רצינית ומעמיקה ומצא שיש בעוררת מסוכנות הן לסביבתה והן לעצמה. מדובר במעשים שהם ברמה מאוד גבוהה של מסוכנות, של אכזריות ומצד שני הנתק הרגשי גם היום, קצינת המבחן אומרת שהיא רואה נתק רגשי, היא לא מבינה את הסבל הרגשי של אותם פעוטות... שירות המבחן שקל את כל השיקולים - כולל את טובתה של העוררת - ושירות המבחן אומר כדי שאדם יחזיק מעמד בחלופת מעצר נדרשים לו כוחות ויכולות. נכון שבדרך כלל מעצר לא נועד להגן על נאשמים, אבל כאן הדברים שלובים אחד בשני וקשה לצפות את התנהגותה של העוררת".