מוחים קטעו את נאום היועץ המשפטי לממשלה: נאומו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נושא דברים בוועידת המשפיעים של חדשות 12, אלא שדבריו נקטעו כבר בתחילתם על ידי מוחים יוצאי אתיופיה. 

המוחים בקהל התרעמו על יחסה של המדינה כלפי בני העדה האתיופית - ונאומו של מנדלבליט נקטע למשך דקות ארוכות. רק כעבור זמן מה, הצליח היועץ לחדש את נאומו. 

מפגינה בנאום נאביחי מנדלבליט בוועידת המשפיעים 2019 (צילום: אבשלום שושני, החדשות12)
מוחה בזמן נאום מנדלבליט בוועידת המשפיעים|צילום: אבשלום שושני, החדשות12

"מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של תקופת בחירות, תקופה שמתאפיינת בהקצנת מחלוקות ובחידוד יריבויות", אמר מנדלבליט בפתח דבריו, "במסגרת הזו, גם בבחירות הנוכחיות וגם באלו שקדמו להן היינו עדים לצערי לעיתים לשיח ציבורי לא ראוי שכלל אף התקפות פסולות על מוסדות אכיפת החוק במדינה. מדובר בתופעה מצערת, שיש לגנותה".

"לאורך שתי מערכות הבחירות, גזרתי על עצמי איפוק בהתבטאויות הקשורות לנושאים אלו. אולם, דומה כי ישנם דברים שחייבים להיאמר ולהישמע", הוסיף מנדלבליט. "בית המשפט העליון, הייעוץ המשפטי לממשלה, פרקליטות המדינה, התביעה הכללית, משטרת ישראל, וכלל גופי החוק והמשפט במדינה הם גופים מקצועיים".

"אנו שואבים את הלגיטימיות לעבודתנו ולהחלטותינו מאמון הציבור, המבוסס על כך שאנו פועלים באופן ענייני, נטול פניות, ללא משוא פנים וללא תיוג פוליטי כלשהו", הדגיש היועץ והבהיר: "אנו עושים את מלאכתנו נאמנה למען קידום שלטון החוק והגנה על האינטרס הציבורי וזכויות הפרט".

"במסגרת הזו, אנו גם רואים את עצמנו מחויבים לסייע לממשלה להגשים את מדיניותה בגבולות הדין. ואדגיש – הייעוץ המשפטי לממשלה פועל יד ביד עם הדרג הנבחר לקידום המדיניות של אותו דרג נבחר, של מקבלי ההחלטות. הממשלה וחבריה הם בעלי הסמכות להכריע. סמכותם מוגבלת אך ורק ע"י הדין, שאנו אמונים על שמירתו", הוסיף מנדלבליט. 

"שימוש במצלמות כדי לשמור על טוהר הבחירות הוא נכון, אך יש להסדיר זאת בחקיקה ראשית" 

"טוהר הבחירות נמצא בראש סדר העדיפויות של עבודתנו בימים אלו", הדגיש, "קיומו של הליך בחירות תקין, נטול זיופים ונטול הפרעות הוא אינטרס עליון הנמצא בליבת ההליך הדמוקרטי". 

"אני רואה חשיבות עליונה בחיזוק הכלים החוקיים והמעשיים שיבטיחו את השמירה על טוהר הבחירות", אמר מנדלבליט, "במסגרת זו, אני סבור שהשימוש באמצעים טכנולוגיים לשם הגשמת מטרה חשובה זו הוא דבר נכון, לרבות באמצעות שימוש במצלמות. אני גם סבור שיש מקום להסדרת נושא חשוב זה במסגרת חקיקה ראשית". 

"קידום תזכיר חוק המצלמות בעת הזו עלול בסבירות גבוהה לשלול מחלק מהאזרחים את הזכות לבחור, לגרום לתוהו ובוהו, ולמנוע את הניהול התקין של יום הבחירות", הדגיש, "משעה שזוהי עמדתו של הגורם המוסמך בחוק – האם יעלה על הדעת לחוקק עכשיו חקיקה, שתושלם ימים ספורים לפני הבחירות, ושלפי אותו גורם מוסמך עלולה לגרום לשלילת זכות הבחירה מחלק מהאזרחים? או למנוע את הניהול התקין של יום הבחירות?"