אחרי שניהל כמעט לבדו את הקרב על שמה הטוב של המדינה, קיבל היום בית משפט בפריז את התביעה שהגיש ג'מאל א-דורה, אביו של הילד מוחמד א-דורה שזכור מתיעוד תקרית הירי בצומת נצרים בשנת 2000, נגד הרופא הישראלי ד"ר יהודה דוד.
השופט הצרפתי קבע כי הרופא הוציא את דיבתו של האב, אחרי שכשהתראיין לכלי תקשורת חשף את תיקו הרפואי של ג'מאל שבו נקבע כי בניגוד לטענת הפלסטיני, פצעי הירי בידו לא נגרמו לו בתחילת האינתיפאדה אלא באירוע אחר שהתרחש עוד ב-1992. ד"ר דוד אמר את הדברים אחרי שערכאה משפטית אחרת בצרפת קבעה כי התיעוד, שהפך לאחד מסמלי האינתיפאדה השנייה, עשוי להיות מסולף.
בעקבות התבטאויותיו של דוד, הגיש האב את התביעה שהסתיימה היום בניצחונו. רעייתו של הרופא, נטלי דוד, אמרה בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט כי בעלה נדהם מהכרעת השופט הצרפתי: "הוא היה נסער ונרגש מאוד. בעלי ציפה להחלטה אחרת והיה בטוח שהמשפט הזה יסתיים בניצחון שלו. לא היה אפילו רגע אחד שהוא חשב שאלו יהיו התוצאות. הוא יגיש ערעור על כך יחד עם עורכי הדין שלו". על דוד הוטל לשלם לפלסטיני פיצויים בגובה 30 אלף שקלים.
רעייתו סיפרה כי רק היום, אחרי תוצאות המשפט, החליטה המדינה לממן עבור ד"ר דוד את הוצאות הערעור שהוא מתכוון להגיש. היא ציינה כי ייתכן שאף יוחזרו לו בדיעבד הוצאות המשפט שניהל עד כה.
המדינה הבטיחה לסייע, אבל לא מיהרה לקיים
תחקיר שערכה המדינה לתקרית בצומת נצרים קבע שלא ייתכן כי מוחמד א-דורה נהרג מירי חיילים, וככל הנראה נורה בידי פלסטינים. ג'מאל א-דורה, אביו של מוחמד הציג בתחקירים שונים צלקות כאילו נפגע אף הוא בתקרית שבה נהרג בנו. אבל ד"ר יהודה דוד, רופא ישראלי שניתח אותו בדיוק באותו המקום, טען בפני כלי תקשורת שונים בעולם כי אלו הן צלקות מניתוח שעבר א-דורה תחת ידיו, שבע שנים לפני הירי.
כבר זמן קצר אחרי הגשת התביעה נגדו, פנה ד"ר דוד למדינה בבקשה לסיוע משפטי, אך לא זכה לתשובה. הוא הדגיש כי לפני שיצא לתקשורת פנה למשרד הבריאות שעודד אותו להעיד. לדבריו, המשפט המדויק שנאמר לו היה: "ד"ר דוד, לך על הפרסום, מדינת ישראל עומדת מאחוריך". מנכ"ל משרד הבריאות דאז, בועז לב, אישר כי הוא אכן תמך במהלך בזמנו.