המשטרה עדיין לא שללה את החשד שלפיו הצבת האנטנה הסלולרית בבניין המגורים בעכו היא זו שהביאה לפיצוץ אמש (א'), ואכן ברחבי הארץ ישנם מקרים רבים של אנטנות סלולריות המוצבות בדירות בניגוד לדעת דיירי הבניינים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדירה ברחוב משה שרת באשקלון, למשל, הותקנה לפני מספר שנים תחנת גישה סלולרית. מאז לא פחות משמונה מדיירי הבניין גילו שחלו בסרטן. בשבוע שעבר מתה מסרטן דיירת הבניין, לילך ביטון ז"ל, שהשאירה אחריה בעל ושני ילדים קטנים.
המתקן הוצב לאחר שהתקבלו כל האישורים הנדרשים, ועל פי בדיקות המשרד להגנת הסביבה אין חריגה ברמות הקרינה הנפלטות מהמתקן. ובכל זאת, עשה היום (ב') אבי, בעלה של לילך, ניסיון נוסף לבקש מבעל הדירה לפנות את האתר הסלולרי. אלא שבעל הדירה השיב: "אני לא רוצה לקשור את זה כי הנושא נבדק ולא קשור אחד לשני. הוועד קיבל תשובות מכל הארגונים למיניהם, שלא מדובר פה במשהו שגורם לקרינה".
מתקנים דומים מוצבים בדירות בכל רחבי הארץ, והתמריץ לבעלי הדירות ברור: חברות הסלולר משלמות בין 4,000 ל-5,000 שקלים בממוצע עבור הצבת מתקנים כאלו ומבטיחים כמובן שאין שום סיכון בריאותי. כשצוות חדשות 2 בדק עם בעל הדירה אם יהיה מוכן לפנות משם את הציוד הסלולרי, הוא טען שבמסגרת החוזה עם חברת "פרטנר" הוא יחויב לשלם קנס אם יפנה את הציוד לפני המועד שנקבע.
מחברת "פרטנר" נמסר בתגובה שישמחו לקבל את פנייתו של בעל הדירה ולדון בה בחיוב.