קולות המלחמה נשמעים למרחוק. ארה"ב מאיימת בפעולה צבאית, סוריה רומזת על תגובה, אבל רק בנמל התעופה בן גוריון השקט עדיין נשמר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו נוסעים לניו יורק, ויתרנו על הבישולים וההזמנות לראש השנה", סיפרו שרית ואבי כהן מירושלים שלא נראו לחוצים במיוחד ואף הבהירו כי הם לא מחזיקים ברשותם ערכת מגן. "אנחנו נוסעים לבן שלנו, אבל מאושרים כי רואים אותו ולא כי יוצאים מהארץ".
בימים האחרונים לא נרשמה התנפלות של הרגע האחרון על טיסות יוצאות, גם לא ביטולים של נוסעים שאמורים לחזור לארץ. למרות תמונות הפאניקה מתחנות החלוקה של פיקוד העורף, הברומטר בנתב"ג מראה: אין חשש בציבור הרחב.
גם דורון, נהג המונית, מודה שאין לו ערכת מגן. "אשתי רגועה מאוד, אני יותר לחוץ ממנה. היא אומרת שיהיה בסדר. יותר סביר שנמות מכל הבלאגן בתורים ולא מהגז", הסביר.
בריחה? גל העלייה לישראל נמשך
גם כשהטומהוקים יעופו, המרחב האווירי של ישראל לא אמור להיסגר, כך לפחות על פי התכנית. ומה אם אסד לא יציית לתכנית? הרי גם לפני שארצות הברית הפציצה את בגדד ב-1991 המומחים הבטיחו שלא ייפול פה סקאד.
"היינו במשמרת שבת במלחמת המפרץ", נזכר רפי מידה, סגן ראש משמרת במרכז התיאום הקרקעי. "הסתכלנו מהמגדלון בטרמינל 1 וראינו טילים נופלים. יש לנו נוהל בנמל התעופה למקרה כזה. צריך לפנות את המטוסים כמה שיותר מהר, להוריד את הנוסעים במהירות ולנסות להשכיב אותם על הקרקע כי אין לקחת אותם. אלה שבאוויר - הפיקוח יחזיק אותם בהולדינג".
לא רק שאין בריחה מהארץ, יש אפילו מי שמגיע לגור כאן, דווקא בזמן כזה. "כל המשפחה עברה לקניה בגיל 10 כי אבא מצא שם עבודה", סיפרה צעירה שעלתה אתמול לארץ. "החלטתי שהגיע הזמן לעשות עלייה ולתרום בארץ, אני רוצה לעשות צבא. היום זה היום, והגעתי אחרי 22 שעות טיסה".