לכל איש יש שם, ומחקר חדש טוען שהשם משפיע גם על אופיו: מחקר שנערך בקרב ילדים בחן את הקשר בין השם שניתן להם לתופעות התנהגותיות שהתגלו בהם כמו הפרעות קשב וריכוז לדוגמה.
המחקר, שנערך על ידי חוקרים מהמרכז לבריאות הנפש גהה מקבוצת הכללית ומאוניברסיטת תל אביב, בחן 134 ילדים שטופלו במרפאות הקשב של ד"ר איריס מנור בגהה, לצד ילדים אחרים שנבחרו באקראי ממנהל האוכלוסין. ממצאיו יפורסמו בכתב העת האירופי "פסיכופתולג'י" ובכנס הארצי של איגוד הפסיכיאטריה בישראל.
לדברי החוקרים, כך מפרסם דניאל אדלסון מ"ידיעות אחרונות", שמותיהם של ילדים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז מורכבים בדרך כלל מהברה אחת, כמו בר, גל ועוז, לעומת שמות ארוכים יותר שנחשבים רגועים יותר כמו מיכאל או אוריאל לדוגמה. עוד נמצא קשר בין ילדים ששמותיהם מבטאים פעילות או פעולה כלשהי כמו סער, ברק ונמרוד, נצאו כסובלים מבעיות קשב וריכוז.
השמות הקופצניים ביותר לפי סדר יורד, כפי שעולה מהמחקר, הם: ברק, סער, בר, שגב, ארי, שחר, עוז, רן, נמרוד ודין. השמות הרגועים מנגד הם דניאל, נועם, שלום, אפרים, אליהו אברהם ונחום.
בקטגוריית שמות לבנות מופיעים: גל, יעל, יובל, מעיין, רוני, מטר, נטלי, עופר, עדי ונטע - כשמות של ילדות עם סיכוי להיות תזזיתיות. בנות מרוכזות ייקראו ים, נעמה, נועם, יסמין, שלומית ושני.