האם המהלך המתגבש בתל אביב להפעיל תחבורה ציבורית בשבת אכן קורם עור וגידים? הנהלת העירייה החליטה לפנות לשר התחבורה ישראל כץ בדרישה "להרחיב את שירות התחבורה הניתן בשבתות ובחגים". הודעה רשמית שנמסרה בנושא כללה התייחסות לטענות שהשמיעו גורמים דתיים שונים - שהאשימו כי אם ייסעו האוטובוסים בכבישי העיר בשבת - תהיה בכך משום הפרת הסטטוס-קוו.
"הנהלת העירייה הדגישה את חשיבותו של יום השבת כיום המנוחה במדינת ישראל, שבו לא מתקיימים עבודה ומסחר", נכתב בהודעה. "יחד עם זאת, יש לאפשר למי שידו אינה משגת מערכת תחבורה ראויה במתכונת שבת. הנהלת העירייה הבהירה כי לא מדובר בהתרסה שנועדה לעורר ריב ומדון, אלא בעניין פרקטי הנועד לספק שירות".
התכנית, שלפי העירייה תשמר את הסטטוס-קוו הדתי, מבוססת על "הפעלת שמונה קווים נוספים שיאפשרו נגישות מרבית של תושבי העיר למרכזים של בילוי, בתי חולים, חופי הים ועוד. הם ישרתו את הנוסעים גם במהלך יתר ימות השבוע ויהוו השלמה לחוסרים שנוצרו בעקבות הרפורמה בתחבורה הציבורית. מאחר שמדובר במיניבוסים, לא ייגרמו מטרדי רעש או פגיעה באיכות החיים".
במפה שהעבירה העירייה הוצגו הקווים המוצעים להפעלה במסגרת התכנית, שיספקו שירות במסלולים הללו:
• ממסוף הטייסים שבמזרח העיר לאזור דיזנגוף סנטר ובית החולים "איכילוב" שבמרכזה.
• משכונות דרום ליפו.
• ממזרח העיר דרך יפו אל חוף הים, נמל תל אביב, גני התערוכה ואזור התעשייה שבקריית עתידים.
• משכונות נווה שרת והדר יוסף שבצפון-מזרח העיר אל מרכזה ויפו.
• מהתחנה המרכזית החדשה, דרך מרכז העיר אל שכונות שבצפון מערבה - עד אזורי חן.
היוזמה זכתה לברכתו של ראש עיריית תל אביב יפו, רון חולדאי, שאמר כי "מדינת ישראל צריכה לספק שירות גם לאלו שאין להם. זה כולל נגישות לכל אזרח גם בסופי השבוע. אין כל סיבה שתושבים שידם אינה משגת לא יוכלו להגיע לים או לבקר חולים בשבת".
נוסף על כך, ציין חולדאי כי "רק לאחרונה פורסם סקר המראה כי במקום שבו מתקיימת תחבורה ציבורית בסופי השבוע ובשעות הלילה חלה ירידה ניכרת בתאונות הדרכים. ראוי ונכון מבחינה סוציאלית לתת פתרון בדמות הרחבת הקווים הקיימים, מבלי לפגוע בסטטוס-קוו הקיים".