ערב ליל הסדר בפתח ועם ישראל נוהר בהמוניו אל נמל התעופה בן-גוריון, אל מה שנראה כיציאת מצרים המודרנית. יותר מ-63 אלף נוסעים צפויים לפקוד היום (א') את נמל התעופה - נתון שיא של התקופה האחרונה, וככל הנראה גם של חג הפסח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנתב"ג מצפים ליותר ממיליון ו-200 אלף נוסעים שיחלפו בטרמינלים במהלך ימי החג. ברשות שדות התעופה מציינים כי מדובר בעלייה של 25% ביחס לאותה התקופה בשנה שעברה, ומסבירים את הגידול ברפורמת "השמיים הפתוחים" שהנהיג שר התחבורה ישראל כ"ץ, שהובילה בשנה החולפת להוזלה במחירי הטיסות.

היום צפויות לנחות ולהמריא מנמל התעופה לפחות 400 טיסות, כשיעד טיסות החוץ העיקרי והבולט מכולם הוא למרבה ההפתעה טורקיה. למרות המתיחות ששררה בשנים האחרונות בין המדינות, מובילה טורקיה במדרג היעדים המועדפים על הישראלים בפסח עם לפחות 6,300 בני אדם שכבר הזמינו מקומות בקלאבים ובמלונות במדינה.

היעד המועדף: טורקיה (צילום: חדשות 2)
היעד המועדף: טורקיה|צילום: חדשות 2

"אנחנו חוזרים לטורקיה ביחד עם כל הישראלים שחיכו לקלאבים המפנקים והנה אנחנו בדרך", סיפר נדב, אחד מאלפי הנוסעים שיערוך את ליל הסדר מעבר לים. "כל המשפחה נוסעת, יחד ההורים והדודים. אנחנו מעתיקים את סעודת החג לטורקיה. החלטנו לגוון".

גם משפחת שגב מקיסריה מעדיפה לבלות את הפסח במתכונת "הכל כלול". "הרבה יותר פשוט, קל ונוח לעשות את ליל הסדר בטורקיה וגם יותר כיף", הסבירה אם המשפחה. "אני מאוד מקווה שזה יחסוך בלגן ולא יוסיף, למרות שזה יותר יקר לנסוע".

מספר דימיוני של נוסעים (צילום: חדשות 2)
מספר דימיוני של נוסעים|צילום: חדשות 2

"הסדר בחו"ל - מתנה לאישה"

גיל מעדיף ליל סדר ברומא. "נעשה שם פסח כשר. הילדים והנכדים הלכו לצד השני ואנחנו לבד", אמר בדרכו לטיסה, "צריך לנסות גם דברים אחרים".

יש מי שדווקא בחרו לערוך את החג בכרתים. "זה משהו אחר, זאת חוויה", הסבירה אחת הנוסעת, "אנחנו רוצים להיות עם המשפחה, אבל הפעם אנחנו יוצאים לחגוג". בעלה מצדו אומר כי הוא רואה בעריכת הסדר בחו"ל מתנה לאישה: "זה חוסך את הבלגן. גם הנכדים מסכימים, יכול להיות שנאמץ את זה".

נוסע עמוס במזוודות עומד בתור בטרמינל ולצידו אביו שמלווה אותו ואת אשתו שיעזבו עוד רגע את הארץ בדרכם לסעודת חג בכרתים. "אין לי ברירה שייהנו ויבלו", הוא נאנח, "אנחנו נשב אל שולחן החג בירושלים והם בכרתים".

עיכובים בנחיתות ובהמראות (צילום: רויטרס)
"הפעם יוצאים לחגוג". ארכיון|צילום: רויטרס

מספר צעירות שהספיקו להתייאש מהתורים הארוכים, ממתינות למטוס שייקח אותן לבורגאס. "אנחנו עומדות הרבה זמן. מקוות שנגיע לסוף עוד חצי שעה. הבאנו איתנו מצה שמורה, והגדה של פסח אנחנו מתכננות למצוא שם בית חב"ד ולעשות את החג באווירה קצת שונה וכיפית".

"לא אוהב לעשות ליל סדר בפריז"

למרות הטרנד הגובר, לא כולם עוזבים את הארץ לרגל החג. יש גם מי שעשו את המסלול ההפוך ונחתו הבוקר בארץ כדי לחגוג ליל סדר כהלכתו בישראל. "אני בא כל שנה לעשות כאן את ליל סדר עם המשפחה", מספר רפאל המתגורר כבר 20 שנה בפריז. "אני לא אוהב להיות שם בפסח, זה קשה. צריך להביא שם את האוכל לעבודה וזה בלגן".

למרות העומס הגדול בטרמינלים, נראה כי התורים בנמל התעופה בשליטה ותנועת הנוסעים יחסית מהירה. ברשות שדות התעופה צפו את בואם של ההמונים והכשירו מסופים נוספים ועמדות לשירות עצמי שיקצרו את התורים.

האם יהיו תורים אינסופיים? (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
"קל ונוח לעשות סדר בטורקיה". ארכיון|צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

"אין להתרשם מהרוגע", קובע ציון פדידה, מנהל תורן בנתב"ג. "אנחנו עברנו לעידן חדש, עידן הטכנולוגיה. הנוסעים עוברים תשאול מאוד קצר ושולחים ישירות את המזוודות למערכת בידוק מאוד משוכללת ומהירה, ומתגלגלים הלאה לכיוון היציאות".

פדידה מדבר על מספרם ההולך וגדל של נוסעים משנה לשנה. "ככל שמספר הנוסעים גדל - כך גם הניסיון שלנו. אנחנו נערכים בהתאם ומפזרים כוח אדם בכל העמדות. לרגל תקופת החגים פתחנו במתחם שדה התעופה גם פינת חמד לילדים קטנים, ופינת טכנולוגיה לילדים בוגרים יותר".