כמה החתונה תהיה שמחה? כמה ירקדו? אלה כנראה הדאגות הגדולות ביותר של המתחתנים אחרי כמה כסף יביאו, כמובן, האורחים.
הילה בירן מתכוננת לקיץ הקרוב. כל שבוע חתונה. היא תגיע לכולן, לא מהצד של המשפחה, גם לא מהצד של החברים. היא מוזמנת כדי לרקוד, למלא את הרחבה. "פעמים רבות מדובר במבוגרים", מסבירה בירן. "אין להם מי שישמח אותם, אז אני קצת מכניסה אותם לאווירה של הריקודים".
מאות צעירים הצטרפו השנה לארגון "שמחה מכל הלב". מדובר בחבר'ה שבאים לרקוד בחתונות שבהן לחתן ולכלה אין יותר מדי חברים, או שחוששים שחבריהם יעדיפו את הבופה על פני הרחבה. "אני רואה חתונות שכל כך הרבה השקיעו ועשו, ואין חבר'ה שרוקדים", מסבירה שרה הכהן יוזמת "שמחה מכל הלב". "אמרתי: נרים את הכפפה ונעשה מעשה".
ההורים מזמינים גם מאחורי גבם של הזוג
המוזמנים הרוקדים "הצילו" חתונה של זוג חוזרים בתשובה. "בגלל שידעתי שרוב האנשים המוזמנים הם אנשים חילונים", מסבירה ויקטוריה גרנות, " אז כדי שיהיה שמח גם בחלק הגברי, חייבים להיות אנשים שיעשו את השמח הזה".
לפעמים יש מקרים בהם כולם זרים על הרחבה. החתן והכלה כלל אינם מודעים לחברים המרקדים, כל צד בכלל חושב שמדובר באורחים של הצד השני. "לפעמים הורים שפתאום חוששים ואומרים: הנה ברשימת המוזמנים אין מספיק חבר'ה צעירים, חשוב לנו מאוד שהחתונה תהיה שמחה", מספרת הכהן. "החתן והכלה לא יסכימו, אז הם עושים את זה מאחורי הגב".
וכמה זה עולה? כל חבר רקדן יקבל מאה שקלים, לעיתים קרובות זה ייעשה בהתנדבות. ואגב, הם לא משאירים שיקים, אבל לפחות שתרקדו לא תצטרכו לחפש את החברים שלכם.