מיליוני אנשים מרחבי העולם ביקרו השנה באתר האינטרנט להנצחת השואה של מוזיאון "יד ושם"- כך עולה מבדיקה שערך המקום לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה. מידי יום מתקבלים במקום שמות חדשים של אנשים שנספו בזמן השלטון הנאצי.
ב"יד ושם" עוסקים במלאכת ההנצחה ללא הפסקה ומשיקים שני תתי אתרים בתוך אתר האינטרנט הראשי שלהם. תת האתר הראשון כולל חומרים חינוכיים בנושא "ילדים בשואה" ותת האתר השני מציג תערוכה בשם "עת לרפוא", המספר את סיפורם של ילדי בית הילדים באוטבוצק,פולין.
לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אתר "יד ושם" סיכם את הפעילות באתר בשנה האחרונה ומסר לחדשות 2 באינטרנט פרטים מעניינים על נתוני הגלישה באתר. "במהלך שנת 2008 ביקרו באתר יותר מ-8 מיליון מבקרים מ-220 מדינות שונות", אמרה איריס רוזנברג, דוברת "יד ושם", מספר כפול מכמות הגולשים שהיתה לנו בשנת 2005."ההיקפים מפתיעים גם אותנו".
גם מצרים מתעניינת בשואה
את החשיפה הגדולה לה זוכה האתר מייחסים אנשי יד ושם להתעניינות גוברת בנושא השואה. "שמים לב לזה בכמות המורים שמגיעים לכאן מחו"ל, אנשים שאינם יהודים, המגיעים לבית הספר כדי ללמוד כיצד ללמד את השואה", אומרת רוזנברג. "גם בישראל יש התעניינות גוברת בשואה. דור שלישי ורביעי לשואה לא מתבייש לשאול שאלות ולחקור את הנושא, בניגוד לילדי דור השני שהעדיפו לא לשאול.
פילוח הגולשים באתר מעניין גם הוא: 40% מהגולשים הם אמריקנים, 15% הם ישראלים, כ- 5% אנגלים, 5% גרמנים, ומספרים דומים גם בצרפת ובקנדה. המדינה השביעית, כך נמסר מהאתר, היא לא אחרת מאשר מצרים.
עוד מדינות שהיה קשה להעלות על הדעת שתושביהן מתעניינים בהיסטוריה של העם היהודי הן מאוריציוס, מיקרונזיה, צ'אד, ערב הסעודית, סין, אקוודור, תאילנד, טייוואן, מרוקו, אפגניסטן, טרינידד וטובאגו ועוד.
באתר ההנצחה ניתן למלא דף עדות ובכך להיכנס למאגר השמות. קרובי משפחה יכולים לאתר אחד את השני ומאז השקתו של האתר נרשמו לא מעט איחודי משפחות מרגשים.