בעוד חודשים ספורים יקום מגדל הפיקוח החדש בנתב"ג, מהגבוהים והמשוכללים במזרח התיכון. השבוע ביקרנו באתר ההקמה של המגדל, שנבנה בהשקעה של 100 מיליון שקלים, ויתנשא לגובה של 100 מטרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"המגדל החדש יגדיל את האפשרות של הפקחים לשלוט הרבה יותר טוב על כל המטוסים, כשהם באים בנחיתה ובהמראה, ולשלוט על כל המסלולים במיקומם", אמר רפי אלבז, סמנכ"ל תכנון והנדסה ברשות שדות התעופה.
קצב העבודה מהיר. רק השבוע התחילו עם עבודות היציקה, ועד חודש נובמבר הן כבר צפויות להסתיים. הצורך במגדל החדש נובע בעיקר משדרוג מערך המסלולים בשדה התעופה, מהלך שעלותו כמיליארד שקלים.
המטרה כעת היא ליצור מסלולי נחיתה והמראה נפרדים. מטוסים יגיעו לנחיתה מצפון, וימריאו לכיוון מערב. המיקום של המגדל החדש יאפשר לפקחים לשלוט על מערך המסלולים המשודרג. מגדל הפיקוח בנתב"ג עובד 24 שעות ביממה, ולכן כאשר המגדל החדש יוקם, יעבירו בתוך יום אחד בלבד את כל הפעילות אליו.
בינתיים במגדל הקיים נמשכת העבודה מסביב לשעון, והפקחים כבר מצפים למעבר. "קודם כל הגובה שלו יאפשר לנו לראות הרבה יותר טוב את מה שאנחנו לא רואים היום", אמר סהר רגב, פקח טיסה בנתב"ג.
המגדל קיבל אישורים מכל הרשויות, ועדיין, יש בכירים לשעבר בענף שמותחים ביקורת על המיקום והגובה שלו, וטוענים שצריך היה לשדרג את המגדל הקיים, ולא להקים עוד אחד מאפס. המגדל החדש צפוי להתחיל לפעול בעוד שנה וחצי, ועד עד מספר הנוסעים בכל שנה צפוי רק לעלות.