הבחירות בבית שמש - איך לא - נפתחו בעימותים בין המחנה החרדי למחנה החילוני בעיר, זאת לצד אחוזי ההצבעה הגבוהים שעמדו עד השעה 15:00 על 40% מבעלי זכות ההצבעה, זאת לעומת 24% בבחירות הקודמות באותה השעה. באחת הקלפיות התקבלה תלונה על מצביע חרדי שהצביע פעמיים לכאורה, בשתי תעודות זהות מזויפות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דקות ספורות לאחר שאלי כהן, המועמד החילוני עזב את המקום שבו הצביע, החלה להתפתח מהומה בין הצדדים. הדר קקון, שתומך במועמד החרדי משה אבוטבול אמר כי מדובר בשנאת חינם: "אנחנו אחים וכך צריך להישאר. ההסתה הזאת נגד החרדים היא בעייתית".
תומכיו של כהן השיבו לו כי הצד החרדי הוא זה שמוביל את ההסתה: "רבים מתושבי בית שמש שמתגוררים בה היום אינם תושבים מקוריים של העיר ואין להם זכות להשפיע על אופייה העתידי".
ורד פרידמן, שמתגוררת בעיר 16 שנה ואף מלמדת בבית ספר חרדי, אמרה לחדשות 2 Online כי הרחוב שלה השתנה לחלוטין: "כל הזמן דופקים לי בדלת ושואלים אותי מתי אני מוכרת את הדירה. אין לי בעיה עם חרדים אבל אני לא יכולה לחיות ככה". היא ציינה כי מתחת לביתה הוקם בית כנסת והיא חוששת מרעש ובלגן.
אבוטבול: "בלי קטטות"; כהן: "בחירות ללא זיופים"
למרות המהומות, המועמדים לראשות העיר מנסים לשמור על השגרה והשקט, זאת לאחר שהבחירות הקודמות בעיר הסתיימו בחקירת משטרה בדבר זיופים. "ברוכים הבאים לבית שמש הדמוקרטית, שמהווה דוגמה ומופת להתנהלות פוליטית אחרת", אמר המועמד כהן - שקרא לכולם להגיע לקלפיות. "אני מקווה שתתנהלנה בחירות דמוקרטיות ונקיות מזיופים והכל על פי חוקי המדינה.
האחריות היא על תושבי בית שמש. הובלנו מאבק ציבורי ומשפטי וזכינו בו. אל תישארו בבית, בואו ותשפיעו על אופייה של העיר". הוא ניצל את ההזדמנות וקרא לכל המפלגות להיות שותפות בעתיד העיר.
ראש העיר הנוכחי, המועמד אבוטבול קיווה שיקבל תוצאות טובות הלילה. "אני קורא לא להיכנס חלילה לוויכוחים מיותרים או קטטות. שמרו על שלווה ושלום ואני מאמין שמה שטוב לבית שמש הוא שיהיה".
שר הפנים גדעון סער הורה לעשות הכל כדי שההצבעה הפעם יעברו בצורה מסודרת, תוך שמירה על טוהר הבחירות, כשהדגשים היו שוטר בכל קלפי, שני מזכירי קלפיות עובדי מדינה שאינם תושבי העיר ומנהלי בחירות בעלי ניסיון. בבית שמש הוצבו 89 קלפיות, ל-50,381 בעלי זכות בחירה. מתוך כלל בעלי זכות ההצבעה בבית שמש 1,620 חיילים, שיוכלו לממש את זכותם הדמוקרטית.
גם בבחירות בנצרת מתנהל קרב צמוד בין ראש העיר שנבחר בבחירות הקודמות, עלי סלאם, לבין ראמז ג'ראייסי. שם נרשמו עד לשעה 15:00 46.88% אחוזי הצבעה - זאת לעומת 22% בלבד בסבב הקודם בחודש אוקטובר האחרון.