קציצות דגים גפילטע פיש (צילום: חדשות 2)
גפיטלע-פיש|צילום: חדשות 2

חגי תשרי ממשמשים ובאים, ולפני שמטעמי ראש השנה וסוכות יעלו על השולחנות - פרסם היום משרד החקלאות ופיתוח הכפר נתונים על כמה צורכים הישראלים בימים כתיקונם - ובחגים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהנתונים עולה כי בחודש ממוצע, צורך כל אחד מאזרחי ישראל כ-900 גרם דגים בממוצע, ובסך הכל - כ-11 ק"ג דגים לשנה בממוצע.

לעומת זאת, בחודש תשרי - כשהמוני בית ישראל מתפללים "להיות לראש ולא לזנב" נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל-1.8 קילוגרמים לנפש.

ה"גפילטע פיש", ה"מאכל הלאומי" של עדות אשכנזי בראש השנה, מבטא את מעמדו בנתונים בכל שבחודש תשרי נצרכים לא פחות מאשר 1,000 טונות של דגי קרפיון בישראל - זאת, לעומת 350 טונות ביתר חודשי השנה.

הישראלים אוהבים תפוחים - כל השנה

יתרונות בעוגות דבש? ד
תפוח בדבש|צילום: AP

דגי האמנון זוכים גם הם לפופולריות בחגי תשרי, ואזרחי ישראל צורכים 850 טונות שלהם - זאת, לעומת 500 טונות ביתר חודשי השנה.

נתון נוסף שפרסמו במשרד החקלאות נוגע לברכת "נרבה זכויותינו כרימון": בחגי תשרי צורכים הישראלים כ-6,000 טונות רימונים, כמות שבשנה עומדת על 14,000 טונות. לפי החישוב, אוכל בממוצע כל ישראלי כשלושה רימונים בשנה.

מנהג נוסף של חגי תשרי, שדווקא אינו בא לידי ביטוי בנתונים באופן ניכר, הוא התפוח הנאכל עם דבש. במשרד החקלאות הסבירו כי כל ישראלי אוכל בממוצע 125 תפוחים בשנה, כמות גבוהה שצריכתה נמשכת לאורך כל השנה - ועל כן, העלייה בה בתקופת החגים מינורית באופן יחסי.

לעומת זאת, לא פחות מאשר כ-50% מהדבש בישראל נצרך סביב חגי תשרי - ובעיקר, בימי ראש השנה. כך, בחודש אחד, נצרכים כ-2,000 טונות דבש בשווי כולל של 80 מיליון שקלים.