משה ממוקה ז"ל הלך לעולמו לפני כחודש, בגיל 47. הוא הותיר אחריו אלמנה ושלושה ילדים אבלים. אתמול עלו בני המשפחה הכואבים לקברו בבית העלמין גורדון שבראשון לציון, במלאת 30 יום למותו וחיפשו ארוכות את המצבה שהוכנה לזכרו. הם סרקו פעם אחר פעם את האזור בבית העלמין שבו - לפי זכרונם - נערכה ההלוויה, אך ללא תוצאות. החיפושים העלו חרס, עד שלבסוף נמצאה המצבה - במיקום מעט מרוחק מזה שסברו.
הם התייחדו עם זכר יקירם מעל משטח האבן שעליו נחקק שמו, אך תחושת הבלבול שאחזה בכולם לא הרפתה - ואחרי הטקס סרקו שוב את הקברים הטריים בבית העלמין. אז, לתדהמתם, הבחינו בני המשפחה בשלט הנייר הזמני שהוצב מעל קברו של משה עוד בהלוויה - והבינו כי מצבתו הונחה מעל מקום הקבורה של נפטר אחר עם שם דומה.
"ממש במקרה, הגענו למצבה שהייתה מורכבת שם וכל המשפחה התאספה כאן והגיעה לאזור הזה גם. אז ראו שישנו שלט עם השם 'משה ממוקה' שבעצם נשאר פה", סיפר נעים ממוקה, אחיו של משה. "כל המשפחה התחילה לחשוד. קלטנו שהמצבה שלנו - אבל הקבר במקום אחר. זה חמור מאוד. בכינו כל הלילה ממש. עד עכשיו אנחנו בצער".
אלמנתו של משה, רותי, קיבלה גם היא את המקרה בתחושות קשות והאשימה כי אלמלא היו חושפים בני המשפחה את העובדה שמצבתו של בעלה הונחה בשוגג על קברו של אדם אחר, ייתכן כי דבר הטעות לא היה מתגלה לעולם. "התחושה היא שאם לא היו עולים על זה, לעולם לא היינו יודעים ולא היינו לנו מושג. גם אם גורמים כאלה ואחרים היו מגלים את זה, זה לא היה מובא לידיעתנו", היא האשימה - והזהירה: "אני בטוחה שזה לא המקרה הראשון ולא האחרון. אני מקווה שזה יהיה האחרון, אבל בטוחה שזה לא הראשון".
מקבלן המצבות "כדר שלמה ובניו", שעובדיו הניחו את המצבה במקום השגוי, נמסר בתגובה: "מדובר בטעות אנוש. העובדים כנראה ראו את השלט עם שם הדומה - וזה מה שגרם לטעות".
ממשרד הדתות נמסר כי "בבדיקה מול החברה קדישא עלה כי מדובר בטעות של בוני המצבות, בעקבות הדמיון בין שמות המשפחה של הנפטרים. יש לציין כי בוני המצבות אינם באחריות החברה קדישא אלא המשפחות".