נסיעה תמימה באוטובוס ציבורי לירושלים הפכה לזירת קרב, שבמרכזה אישה אחת מול עשרות חרדים. ביום שישי בבוקר עלתה טניה רוזנבליט על קו 451 מאשדוד, וביקשה לשבת במושב שמאחורי הנהג. אלא שעשרות הגברים החרדים שישבו באוטובוס, ניסו לכפות עליה לעבור לחלק האחורי של האוטובוס.
הבוקר מתייחס לאירוע חמור זה גם ראש הממשלה נתניהו. "החברה הישראלית היא פסיפס מורכב של יהודים וערבים, של חילונים ודתיים וחרדים, ועד היום הסכמנו לדו קיום בשלום תוך כיבוד הדדי של כל חלקי החברה הישראלית", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "אסור לתת לקבוצות שוליים לפרק את המכנה המשותף שלנו. אנחנו חייבים לשמור על המרחב הציבורי כמרחב פתוח ובטוח לכל אזרחי ישראל. אנחנו צריכים לחפש את המאחד והמגשר, ולא את המפצל והמפריד, וכך ננהג".
במקביל, הורה שר התחבורה ישראל כץ לפתוח בחקירה בעקבות האירוע. במסגרת החקירה ייבדק האם נהג האוטובוס של אגד פעל בניגוד לתקנות משרד התחבורה, האוסרות עליו למנוע מנשים לשבת בקדמת האוטובוס או בכל חלק אחר של האוטובוס. השר כץ ציין כי אם יתברר שאגד או נהג האוטובוס פעלו בניגוד להוראות - ינקוט משרדו בכל חומרת הדין וימצה את הדין עד תום עם כל המעורבים באירוע שהפרו את התקנות.
מנגד, בעמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון אומרים כי "אין גבול לצביעות של ממשלת נתניהו". סמנכ"ל העמותה שחר אילן הוסיף כי "בשנים האחרונות עשה משרד התחבורה כל שביכולתו כדי לאפשר התרחבות התופעה המתועבת הקרויה קווי הפרדה. עכשיו פתאום מתפלאים נתניהו ושר התחבורה כאשר בריונים חרדים מזיזים נשים אחורה, בקווים שהם האחראים הישירים להפעלתם".
האירוע זכה גם לתגובה מצד הרב הראשי האשכנזי לישראל, הרב יונה מצגר, שהתייחס לנושא הדרת הנשים ולהפרדה בקווי האוטובוסים בראיון לרדיו "קול ברמה". "אין לנו שום סמכות לבוא ולכפות את דעתנו על אחרים. זו לא מדינה של הציבור החרדי", אמר הרב. "אם אנחנו רוצים שתהיה הפרדה לגיטימי מאוד שנקים חברת תחבורה ציבורית."
האישה העומדת במרכז האירוע מבהירה בריאיון לחדשות 2 באינטרנט: "זו לא הייתה פרובוקציה, אבל יש כאן בעיה חברתית שצריך לטפל בה".
"עשיתי מה שהרגשתי לנכון והייתי חוזרת על זה גם היום", אמרה הבוקר טניה רוזנבליט בת ה-28, יומיים אחרי האירוע הדרמטי. "יש הרבה טירוף בימים האחרונים וזה קצת מפתיע, אבל חשוב לי לומר שלא ביקשתי לעשות פרובוקציה ועליתי על הקו הזה כי היייתי צריכה להגיע לפגישה בירושלים".
לדבריה, מצאה את הקו באתר של אגד, ועלתה על האוטובוס בתחנה הראשונה שלו באשדוד. "הנהג היה בשוק כשהוא ראה אותי כי זה אוטובוס שבדרך כלל נוסעים בו רק חרדים, למרות שזה קו רגיל לגמרי. התיישבתי מאחורי הנהג כדי שיאמר לי היכן לרדת בירושלים", סיפרה טניה. אחריה התחילו לעלות נוסעים נוספים שלא מצאה חן בעינהם העובדה שהיא יושבת במושב הקדמי. "אחד החליט שהוא עומד ליד הנהג, אחריו הגיע אדם נוסף שחסם את הדלת ומנע מהנהג להמשיך בנסיעה".
אחד הגברים החרדים אף צעק לעברה "שיקסע" ודרש ממנה לעבור לספסל האחורי של האוטובוס, "כי גברים יהודים לא יכולים לשבת מאחורי נשים".
רוזנבליט מתארת שלכל אורך הוויכוח, איש לא פנה אליה באופן אישי, והיא רק ספגה קריאות והתלהמות מצד הנוסעים, שצעקו על הנהג כדי שיורה לה לעבור מקום. בהמשך החלו להתאסף נוסעין מחוץ לאוטובוס, והנהג, שהבין שאינו יכול להמשיך בנסיעה הזעיק שוטר למקום, אבל גם זה לא עזר. "זה היה מפחיד, הסיטואציה הייתה מאוד לא נעימה", היא מתארת.
"כשהגיע השוטר, הוא דיבר עם הנוסע, ואז הוא עלה אלי ושאל בנחמדות אם אני מוכנה לכבד אותם ולעבור לחלק האחורי של האוטובוס", סיפרה רוזנבליט. "זו הייתה פעם ראשונה שמישהו שאל אותי. בשום שלב לא איש מהם לא דיבר איתי. אני מניחה שאם הם היו פונים אלי מההתחלה, לא הייתי עושה דווקא, אבל לאחר המצב שנוצר, אמרתי לשוטר שאני לא חושבת שלהשפיל את עצמי משמעותו לכבד אותם ונשארתי במקומי". רק אחרי שהנוסע שהתחיל את המהומה ירד, האוטובוס המשיך בנסיעה אחרי עיכוב של כחצי שעה.
"הייתי בהלם, סיום הנסיעה ירדתי לרחוב בשכונה חרדית, ששם כולם היו מאוד נחמדים ואדיבים אלי. גם גברים ששאלתי אותם ענו לי לאן להגיע ודאגו שלא אטעה בדרך, לכן זה לא מקרה שמשקף את החברה החרדית, אלא בעיה חברתית שצריך לטפל בה", טוענת רוזנבליט.
בעקבות המקרה, פרסמה רוזנבליט את התמונות בדף הפייסבוק שלה, יחד עם תיאור המקרה וכתבה: "חשוב להלחם נגד הקיצוניות באשר היא. כל דעה והשקפת עולם יכולה להיות יפה והיא בהחלט מקובלת עד אשר לוקחים אותה לקצה. שם היא הופכת למסוכנת. זה יכול להיות פסק הלכה או הקריאה נגד החרדים. זה יכול להיות טיל שנורה על אשדוד או קריאות 'מוות לערבים!' בישראל 2011, המלחמה היא על חופש הפרט! די למלחמה בין קבוצות, זה לא מוביל לשום דבר חוץ מסכסוך ארוך שנים מלא בססמאות ריקות".
מאגד נמסר בתגובה כי "נהג האוטובוס פעל על פי הנחיות משרד התחבורה ולמרות התפרעות הנוסעים שמר על זכותה של הנוסעת לשבת בחלקו הקדמי של האוטובוס. אגד פועל על פי הנחיות הבג"צ בנושא, שאוסרות על כפייה אך מאפשרות ישיבה נפרדת באופן וולונטרי, והנהג פעל כמצופה מנהג ברכב ציבורי כשהחליט לקרוא למשטרה להשיב את הסדר הציבורי בעקבות המהומה שפרצה באוטובוס. אנו מצפים מרשויות המדינה להיכנס לעובי הקורה ולהתערב באירועים דומים כפי שארע באשדוד".
בהכנת הידיעה השתתף נאור ביטון, כתב כוכבית 22 (חדשות 2 בסלולר)