מאיר ושמחה זוהר מוצאים את עצמם שוב בעמדת המתנה מורטת עצבים. אחרי שנות עקרות ארוכות, נס גדול קרה לבני הזוג ממעלות תרשיחא והם הצליחו להביא תינוק בפונדקאות, אבל גם היום (ד') - חודש וחצי לאחר שבנם הבכור נולד בתאילנד - נראה שאת חג חנוכה יעבירו הרחק ממנו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אושר, בן החמישה שבועות, נולד מזרעו של מאיר ומתרומת ביצית בסיועה של אם פונדקאית, ונמצא כעת בחסותה של מטפלת מקומית. אתמול נאלץ האב לחזור ארצה לבדו. "אם היה לי כסף הייתי נשאר עוד שם", אומר האב מאיר. "הכל חוקי. אם זה עבר בשגרירות ישראל, תעודת הלידה שלו עברה, מה הם רוצים? פנינו למשרד הפנים, פנינו למשרד החוץ, פנינו לכל העולם".
עם חובות כבדים של בני הזוג להוצאה לפועל, מלכתחילה הנסיעה לחו"ל וצליחת מכשולי הבירוקרטיה הן משימות כמעט בלתי אפשריות. בניגוד למדינות כהודו, ארצות הברית ומזרח אירופה, בתאילנד המצב מורכב יותר והנושא אינו מוסדר בחוק.
הרשויות בישראל פרסמו מעין "אזהרת מסע" בעניין ומנהלות מגעים שקטים בנושא. בינתיים, לפי הדין התאילנדי, הפונדקאית נחשבת אמו של אושר, והבאתו לארץ עלולה לקחת זמן רב.
"מחכה בקוצר רוח לראות את הילד"
"25 שנה אני מחכה שיבוא לי ילד לעולם. כל ההפריות עשיתי וכל מה שאפשר עשיתי. אני מחכה בקוצר רוח לראות את הילד הזה", אומרת האם זוהר. "זאת העריסה שלו", מציג האב מאיר. "אני מחכה לפתוח אותה, לשים אותו, להביא את הארון, להביא את המיטה שלו".
"מאוד מצער שיש זוג שנזקק לתרומת ביצית בתאילנד ויש פונדקאית שמסכימה ויכולה וחותמת בקונסוליה הישראלית בתאילנד, ועדיין הפרוצדורה הזאת לא מספיקה למשרד הפנים הישראלי", אומרת עפרה בלבן, יושבת ראש עמותת "חן לפריון" המלווה את בני הזוג.
בינתיים מאיר ושמחה תקועים עם פלונטר משפטי בינלאומי ובנם יישאר בתקופה הקרובה בתאילנד. "שייתנו לנו בשמחה גדולה להביא את הילד הזה. לא להשאיר אותו שמה, ופה אנחנו בעצב", מבקשת האם.
מרשות האוכלוסין וההגירה ומשרד החוץ נמסר בתגובה: "ישראלים רבים מבצעים הליכי פונדקאות בחו"ל מבלי לברר את החוק המקומי. אנו מנועים מלהגיב לגופו של המקרה".