עם הקיץ באים הנחשים: לא פחות משלושה מקרי הכשת נחש אירעו היום בצפון הארץ, עם יציאתם של הנחשים ממאורותיהם בעקבות מזג האוויר החם. צעיר שעבד במפעל בדלתון הוכש על ידי נחש שנתפס בנייר הדבק באחת האריזות; פועל זר הוכש בלול של קיבוץ ברמת הגולן ובן 33 ממג'ד אל-כרום נפצע בינוני מהכשת נחש סמוך לביתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המקרה הראשון אירע בשעות הבוקר באזור התעשייה של המושב דלתון בגליל העליון. בן 28 שעבד במחסן במפעל הרים קופסה שבתחתיתה הסתתר נחש שנלכד בנייר הדבק. הנחש הספיק להכישו בכף ידו השמאלית. הפצוע פונה לבית החולים זיו בצפת שם הוא מטופל כשמצבו מוגדר בינוני.
כמה שעות לאחר מכן, פועל זר מתאילנד שעבד בלול של קיבוץ גשור ברמת הגולן הוכש על ידי נחש שככל הנראה בנה מחילה במקום, ונשאר בה במהלך החורף. הפועל, בן 29, פונה במסוק לבית החולים רמב"ם בחיפה כשמצבו מוגדר קשה. צוות מד"א שהגיע למקום אמר שהוא ככל הנראה הוכש על ידי נחש צפע.
השנה הנחשים הקדימו
המקרה השלישי התרחש ביישוב מג'ד אל כרום שבגליל המערבי. גבר בן 33 הוכש על ידי נחש סמוך לביתו שביישוב. גם במקרה הזה ככל הנראה מדובר בנחש צפע. האיש פונה לבית החולים בנהריה ומצבו מוגדר בינוני.
ד"ר חוסיין עאמר, מנהל חדר המיון בבית החולים זיו אמר כי עונת הכשות הנחשים החלה מוקדם השנה וכי כבר בחודש פברואר טופלו בחדר המיון במרכז הרפואי זיו מקרי הכשה ראשונים. ככל הנראה, החורף השחון והחם הגדיל את אוכלוסיית הנחשים והוציא אותה מהמאורות מוקדם יותר מהרגיל.
ד"ר עאמר הסביר מה יש לעשות במקרה של הכשת נחש. "יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לקבלת טיפול רפואי במינימום תזוזה", אמר. "חשוב שהאדם שהוכש יהיה רגוע ככל האפשר מאחר ועלייה בדופק ובלחץ דם מזרזת את התפשטות הארס בגוף. חשוב לקבע את הגפה הפגועה ולשטוף את אזור ההכשה במים.
"בשום מקרה אין לחתוך את הפצע, אין למצוץ את הדם במקום ההכשה, אין לקשור את הגפה, אין לבצע חסימת עורקים, אלא רק לקבע את הגפה שתזוז מעט ככל האפשר. בשום אופן אין לרוץ מאחר והריצה מזרזת את זרימת הארס בגוף".