כך הפכו החנויות בתחנות הדלק למטרה קלה של שודדים: זה לא סוד שהפריצות והגניבות הפכו כבר למכת מדינה, אבל מתחת לפני הקרקע כבר שנים שעובדי תחנות הדלק מתמודדים עם מציאות קשה בהם הם מועדים לפורענות בקרב עבריינים - ובתקופה האחרונה נראה שאין יום בלי שאחת מהן נשדדת באיומים ובנשק חם. חברות הדלק ברחבי הארץ אובדות עצות, ובמשטרת ישראל מתקשים לספק מענה לתופעה המדאיגה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו
במשטרה אומרים כי אין להם נתונים מדויקים, אך בחברות הדלק מצביעים על תופעה הולכת וגוברת בחודשים האחרונים. כמעט מידי לילה נפרצת תחנה ועובדים מותקפים, בחלק מהמקרים האירועים הופכים לשוד מזויין.
"מ-12 עד 2 בלילה כמה לקוחות נכנסים, אז כל לקוח מהלקוחות האלה בשבילי הוא חשוד", מספר תאופיק מסאלחה שעובד 4-5 משמרות לילה בתחנת דלק מדי שבוע. "זה קורה כל לילה, התרגלתי לפד הזה. זה נמצא כל הזמן".
הגנבים מכירים היטב את החולשות במעגל האבטחה שבתחנות הדלק, ומנצלים אותן ביעילות: הם מגיעים רעולי פנים, חמושים בסכין או באקדח וניגשים מיד למוכר. אחרי שהם לוקחים את הכסף, ובדרך כלל גם סיגריות, הם נמלטים לכביש המהיר ונעלמים. כל האירוע לוקח דקות בודדות וכשהמשטרה מגיעה זה כבר פשוט מאוחר מדי.
"מעבר לסחורה שנגנבת, שיש לה ערך כספי ולכספים עצמם, יש גם את הנזקים אחר כך", אומר סמנכ"ל באחת מחברות הדלקים. "זו הפריצה עצמה של החנות, שבירת החנות, שבירת הקופות, וכמובן הנזקים שלנו שאנחנו חווים אותם ביום-יום מול עובדים שדי חוששים לפעמים להגיע לעבודה. אנחנו נאלצים להגביר את כל אמצעי האבטחה ואמצעי המיגון שלהם גם עלויות מאוד גבוהות".