פחות מחודש לאחר שהטרנסג'נדרית מאי פלג שמה קץ לחייה, התאבד אתמול (שלישי) טרנסג'נדר נוסף, בן 21 בלבד. הצעיר, שגר בתקופה האחרונה בתל אביב ועבד במסעדה בעיר, סבל לדברי מכריו "מבעיות חברתיות וכלכליות רבות" שהובילו אותו למעשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הוא מאוד סבל מיחס הסביבה, בעיקר בעבודה ובחיפוש מגורים", סיפר אלישע אלכסנדר, מנכ"ל ארגון "מעברים" המסייע לחברי הקהילה. "הוא ניסה להתאבד בעבר ופנה אלינו לסיוע במילוי טפסים לקבל סיוע מהרשויות, העובד הסוציאלי שלנו אפילו כתב להם מכתב שהסביר את הקשיים שלו, אבל זה לא עזר".
אלכסנדר סיפר כי לדעתו, אם היה הצעיר מקבל את הסיוע שהיה דרוש לו - ייתכן שהוא לא היה נוקט את הצעד הדרסטי. "הוא היה בחור מאוד חמוד, אבל היו לו קשיים. כשהוא חיפש עבודה למשל, הוא לא יכול היה לשנות את סעיף המין בתעודת זהות אז ישר הבינו שהוא טרנסג'נדר והקניטו אותו; המדינה לא מספיק עוזרת".
"אדם שגדל בחברה שמסמנת אותו כחריג, ומסמנת את החריגות שלו כשלילית וסוטה, נאלץ להתמודד עם קשיים חברתיים ונפשיים עצומים, גדולים מנשוא", אמר אימרי קלמן, יו"ר שותף באגודה הלהט"בית. "לצערנו אנחנו עדים למציאות שבה החברה הישראלית ממשיכה לסמן חריגים ולהכאיב להם על שונותם. אנחנו קוראים לחברות והחברים שלנו, למשפחות שלנו, תעזרו לנו לשמור על הילדים שלנו מפני שנאה ולהטבופוביה. תתנגדו לכל ביטוי של שנאה ותעודדו את כל מי שסביבכם לחגוג את הייחודיות ולא להתבייש בה", קרא קלמן.
"לצערי, הקהילה הטרנסג'נדרית היא אחת הקבוצות בקהילה הלהט"בית שחשופה ברמה הגבוהה ביותר לאפליה, לתקיפות אלימות, לניתוק מהמשפחה, ולתופעות אלו יש השלכה ישירה על הבריאות והרווחה הנפשית של חברי הקהילה", הסביר גיל פישהוף, מקו הקשב והתמיכה של אגודת הלהט"בים והוסיף כי לאובדנות "אפקט מידבק". "שני המקרים האחרונים מחייבים את הרשויות העירוניות ואת המדינה להקצות תקציבים לשפר את מצבם של ארגוני הקהילה".
היום בערב התקיים טקס לזכרו של הצעיר במרכז הגאה בגן מאיר. לפניות למוקד התמיכה של אגודת הלהט"בים "יש עם מי לדבר": 03-6205591 שעות פעילות 07:30-22:30.
לפני כחודש שמה הטרנסג'נדרית מאי פלג קץ לחייה לאחר מאבק ממושך מול משרדי הבריאות והרווחה. בצל הטרגדיות הקשות שפקדו את חייה, כשברקע מחלות קשות מהן סבלה - המאבק הותיר אותה חסרת כוחות ואמצעים. מאי בחרה לשים קץ לחייה, מתוך הבנה שאין מזור לסבל שהיא חווה בעולם הזה. בצוואתה ביקשה מאי כי גופתה תישרף ואפרה יפוזר בים, וחלקו ייטמן תחת עץ שיינטע לזכרה בירושלים. בתום מאבק משפטי מול משפחתה שהתנגדה לבקשה לשרוף את גופתה, תמך בית המשפט בצוואתה של מאי ובשבוע שעבר פיזרו חבריה את אפרה בים, כפי שרצתה.