בעקבות האירועים האלימים שהביאו לפיצוץ הדרבי התל אביבי, נערך הבוקר (שלישי) בכנסת דיון חירום של חברי ועדות הפנים והחינוך. "האירוע הוא אירוע פלילי לכל דבר ועניין", אמרה שרת המשפטים ציפי לבני על פריצת אוהדי הקבוצות למגרש, שהביאה להפסקתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לבני הבהירה כי "זוהי מכת מדינה ואנו נבקש ענישה גבוהה. זה לא נגמר בדלת מסתובבת. מבחינת משרד המשפטים אני תומכת בהרחבת הסמכויות המנהליות של בית הדין, יחד עם הצעת חוק חדשה בנושא. מה שקורה במגרשים לא קורה רק שם, אלא קשור לגזענות ולתופעות אחרות. הטיפול חייב להיות רב מערכתי ועמוק. כל הנושאים עליהם אני אמונה - אכיפה וענישה - יטופלו מהר".
ח"כ דוד צור (התנועה), יו"ר הוועדה למניעת אלימות בספורט, ששימש בעבר כמפקד מחוז תל אביב במשטרה, טען כי במשחק היה כשל אבטחתי. "הרבה גורמים תורמים למצב הזה", אמר צור. "החלטת השופט, התקנון, תרומת הקבוצות לעניין, הדברים דרשים התייחסות ברמת ההתאחדות".
"לתחושתי התגובה לקחה נצח", הוסיף ח"כ צור. "תחקרו את התגובה ותבדקו כמה זמן לקח למאבטחים להתעשת ולהגיב. זה היה נראה כמו דקות ארוכות בהן השחקן נאלץ להתמודד לבדו".
צור ציין כי אם האוהד שפרץ למגרש היה חמוש בסכין, האירוע היה נגמר בקטסטרופה. "גם הפריצה של אוהדי מכבי, וחוסר היכולת להשתלט עליהם מקצה אחד של המגרש לקצה השני נראית לי לא הגיונית", הדגיש מפקד מחוז תל אביב לשעבר.
נציג המשטרה: "ההיערכות הייתה מצוינת"
תת ניצב אמיתי לוי, נציג המשטרה שנכח בדיון, אמר כי אתמול נמנע אסון כבד בבלומפילד. "השוטרים והסדרנים עצרו בגופם מאות שרצו לרדת לדשא", אמר לוי. "מפקד המחוז הזעיק את כל שוטרי תל אביב כאשר האירוע התפתח".
"המשחק דורג ברמת הרגישות הגבוהה ביותר ונלקחה חברת אבטחה הטובה ביותר", הוסיף הקצין. "יש לנו 18 מעוכבים ועצורים באירוע הזה. ההיערכות הייתה מצוינת".
השופט קבע: זהבי פעל מהגנה עצמית
מוקדם יותר פירט השופט רועי ריינשרייבר, שניהל אמש את הדרבי שפוצץ, את האירועים שהובילו להחלטתו להפסיק את המשחק בדוח שהגיש הבוקר. בדוח טען ריינשרייבר כי הורה לעצור את המשחק וקבע כי זהבי פעל מהגנה עצמית.
השופט כתב בדוח כי בדקה ה-22 למשחק, לאחר השער של ערן זהבי, "נזרקו חפצים לכר הדשא מהיציעים 4 ו-5 של אוהדי הפועל תל אביב. בדקה ה-31 פרץ למגרש אוהד מכיוון אותם יציעים והחל לתקוף את שחקן מכבי תל אביב ערן זהבי". אז, על פי ריינשרייבר, "השחקן, כחלק מהגנה עצמית, הכה את האוהד במספר דחיפות ובבעיטה - דבר זה הוביל לעימות המוני במגרש בהשתתפות שחקנים משתי הקבוצות, שחקנים מחליפים וצוותים מקצועיים".
בדוח נטען כי האירוע נמשך כ-13 דקות, כשבמהלכו נשלף כרטיס אדום לזהבי. "כאשר השחקן יצא לכיוון חדרי ההלבשה נזרקו מספר רב של כוסות וחפצים מכיוון יציע אוהדי הפועל. לאחר אירוע זה המשחק חודש לכשתי דקות כשבמהלך זמן זה נשלף כרטיס צהוב לשחקן מכבי ת"א טל בן חיים".
המשטרה ביקשה להאריך את מעצר התוקף
עוד ציין ריינשרייבר כי לאחר אירוע זה "פרצו למגרש מספר אוהדים מיציעים 11 ו-12 שבהם ישבו אוהדי מכבי. כוח אבטחה רב נכנס לכר הדשא כדי להשליט סדר ולאחר מספר דקות הם פונו. בשל אירוע זה והאירוע הקודם הוריתי לשתי הקבוצות לרדת לחדרי ההלבשה".
לאחר התייעצות בין צוות השופטים למבקר השופטים מאיר לוי ומשקיף מטעם ההתאחדות ונציג המשטרה החליט ריינשרייבר על אי חידוש המשחק. השופט ציין כי הודעה נמסרה לשתי הקבוצות לזכיין השידור ולמשטרה "על מנת לפזר בצורה מסודרת ובטוחה את הקהל הרב".
הפועל תל אביב: "האדם לא ראוי להיקרא אוהד"
אמו של החשוד אמרה אמש לחדשות 2 Online כי היא "לא יודעת מה גרם לו לעשות את זה". לדבריה, "אין לי עסק אתו והוא לא גר אצלי. אני צופה בהשתלשלות העניינים ואין לי מושג מה הסיבה שהובילה למה שקרה".
משקיף המשחק, השופט לשעבר מאיר לוי, גיבה אתמול את החלטת השופט ריינשרייבר לעצור את המשחק: "נכנסתי לחדר הלבשה של השופט והוא החליט לא לחדש את המשחק. אין ערך ספורטיבי להמשך המשחק". עוד הוסיף לוי כי נציגי שתי הקבוצות הם שביקשו שלא להמשיך את ההתמודדות בעקבות האירועים הקשים.
מועדון הכדורגל הפועל ת"א פרסם הודעת גינוי לאירועים. בהודעה נכתב כי "המועדון יפעל בכל האמצעים שבידיו בכדי להרחיק את אותו אדם מבלומפילד לכל ימי חייו, אותו אדם לא ראוי להיקרא אוהד הפועל ת"א ואנו קוראים למשטרה ולבית המשפט למצות עמו את הדין באופן הכי חמור".