מאות מסתננים השוהים במתקן "חולות" בדרום יצאו היום (שבת) לצעדת מחאה, שבמהלכה הפגינו נגד המשך החזקתם במקום ונגד התיקון שאישרה הכנסת לחוק למניעת הסתננות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המפגינים נשאו שלטים וקראו: "חולות זה כלא", "די לכלא", "אנחנו פליטים", "לא מסוכנים", "די לגזענות". לטענתם, כבר שנה כלואים אנשים במתקן וכלום לא השתנה: "קודם חתמנו שלוש פעמים ביום, עכשיו פעם אחת, אבל שום דבר לא השתנה".
המסתננים מסבירים כי "אנחנו צריכים להיות כלואים בחולות 20 חודשים, אבל זה לא הגיוני - אף אחד לא יודע מה יקרה לנו אחרי 20 החודשים האלו. כל מה שאנחנו מבקשים זה ביטחון. ביטחון לגוף ולנפש, עד שנוכל לחזור לארצותינו שלנו".
שלשום הורה בית המשפט העליון על עיכוב יישום התיקון החדש לחוק למניעת הסתננות, בעקבות עתירת ארגוני הסיוע שהוגשה באותו יום בטענה כי התיקון לחוק "אינו חוקתי".
השופט יורם דנציגר נענה לבקשת ארגוני הסיוע והורה, בצו ארעי, לחדול מהעברת מסתננים נוספים למתקן השהייה הפתוח עד להודעה חדשה. על המדינה להגיב לצו בתוך עשרה ימים.
עורך הדין גיא צברי מהמרכז למדיניות הגירה ישראלית מסר בתגובה להחלטת בג"ץ כי "בית המשפט העליון, בהחלטתו מהערב, הנחית מכה אנושה על יכולתה של מדינת ישראל לממש את ריבונותה ולהכריע, ככל מדינה, מי יבוא בשעריה.