התקרית האלימה שפוצצה אמש (שני) את משחק הדרבי היא רק ביטוי נוסף לאוזלת ידן של רשויות שלטון החוק מול המתפרעים על המגרשים. מסמך רשמי שהגיע לידי חדשות 2 Online חושף את הפער העצום בין מספר התיקים הפליליים שנפתחו נגד המעורבים באירועי אלימות בספורט לבין שיעור כתבי האישום שגובשו נגדם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ממסמך שחיבר אגף חקירות ומודיעין במשטרה על האירועים האלימים בספורט מאז שנת 2009, עולה כי בניגוד למספרם הגבוהה של העצורים והמעוכבים לחקירה בחשד למעורבות בתקריות שכאלה, רק אחוז קטן מהם אכן הועמד לדין.
כך למשל, מתוך 74 עצורים ו-82 מעורבים שעיכבה המשטרה לחקירה בשנה החולפת, הועמדו לבסוף לדין רק 7 מהם. מדובר בנתון מרעיש במיוחד, בעיקר לנוכח העובדה כי נגד 124 מהמעורבים נפתחו הליכים פליליים. לאורך אותה התקופה הסתפקה המשטרה בהרחקתם של 156 אוהדים מהמגרשים בגין הפרות סדר. נתונים דומים נרשמו גם בין השנים 2009-2011.
השיפור המשמעותי בתפקודה של המשטרה בנושא נרשם דווקא בין השנים 2011-2013, אז עצרה המשטרה 128 מתפרעים ועיכבה לחקירה 278 נוספים בגין מעורבותם בתקריות אלימות. מספר התיקים הפליליים שנפתחו לאורך אותה התקופה הסתכם ב-394, כשלפחות 94 מהם הועמדו לדין בגין העבירות שיוחסו להם.
תיקון חקיקה: עד 3 שנות מאסר למתפרעים במגרשים
בעקבות שורת התקריות האלימות מאז התקיפה על כר הדשא אמש, הודיע היום משרד התרבות והספורט כי בכוונתו לקדם תיקון חקיקה לשינוי סעיף הענישה בחוק איסור אלימות בספורט, ולפיו יעמוד עונש המאסר על המתפרעים במגרשים על עד 3 שנות מאסר והרחקה לצמיתות מהמגרשים.
שרת הספורט, לימור לבנת, גינתה את הקטטה האלימה וכינתה אותה "אירוע חמור ומביש ביותר". בנוסף קראה השרה למשטרה להאיץ את מהלכי החקירה ודרשה מבתי המשפט להחמיר בענישה של עבריינים במגרשי הספורט.
מעצרם של חמישה מהמעורבים בקטטה הוארך עד ליום חמישי, ומעצרם של שניים הוארך ביומיים. נגד ארבעה אחרים הוצאו צווי הרחקה ממגרשי הספורט עד לסוף העונה, בעוד שאחד המעורבים הורחק מהמגרשים למשך 60 ימים.