הם גדלו בבתים נורמטיביים - והפכו להיות לוחמים בארגון הטרור האכזרי: צעירים בודדים, רובם בתחילת שנות ה-20 לחייהם. בין הצעירים הישראלים שהצטרפו לדאע"ש היו סטודנט, רופא מתמחה וגם פועל במפעל. שני בני דודים, שני אחים, ארבעה מהישראלים שחצו את הגבול היו מאותו הכפר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
יש שהגיעו משולי החברה, אחרים מבתים מבוססים. יש ביניהם גם דתיים אדוקים. יום אחד הם עלו על מטוס לטורקיה, משם לגבול הסורי - ומשם לתוך הארץ הרצחנית והמדממת של המדינה האסלאמית.
על פי הערכות השב"כ, בין 30 ל-40 ישראלים עשו את הדרך הזאת. חלקם עדיין שם, חלקם חזרו, חלקם כבר לא ישובו לעולם. הם חלק מתופעה גדולה הרבה יותר של מוסלמים ממדינות המערב שהצטרפו ללחימה בסוריה - ובעיקר לדאע"ש.
חבריהם ומשפחותיהם של הצעירים שפכו מעט אור על דרך חייהם, שהובילה אותם לבסוף להתגייס לשורות הארגון הרצחני. הבן שלי התקשר אליי, אמר לי שהוא בסוריה - ושהוא לא מתכוון לחזור הביתה", אמר מצראווה שבנו הצטרף לשורות הארגון. "אני לא מאמין שהבן שלי עשה דבר כזה, טעויות כאלה לא עושים בחיים", אמר מרוואן כילאני, שגם בנו החליט יום אחד לעזוב את הבית - ולחצות את הגבול לארץ הטרור.
עשרות שמות וסיפורים של ישראלים כאלה קיימים. המספרים כאן בארץ יחסית נמוכים, אבל לתופעה הזו יש השלכות רחבות. מי הם אותם ישראלים שהחליטו לעזוב בית ומשפחה - ולנסוע למקום בו עורפים ראשים בשם האלוהים.