דרי הרחוב ימשיכו לגור מול העירייה: רועי יהונתן ואלינור חסן מתגוררים כבר 8 חודשים באוהל מול בניין העירייה ברמת השרון. לטענתם, כמעט מדי יום פקחי העירייה מנסים לפנותם ולהחרים את חפציהם. אלא שכעת גם בית המשפט התייצב לצדם וקבע כי אין לפנותם מהאוהל - עד למציאת פתרון קבע עבורם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אלינור, בת 20 ומשרתת בשירות לאומי, הסבירה לחדשות 2 Online כי בשל מצבם הכלכלי אליו נקלעו ועקב מצבם הבריאותי הרעוע, היא ובעלה נאלצים לחיות בשנים האחרונות ברחוב.

רועי, בן 30, נתמך על ידי הביטוח הלאומי כבר שנים רבות. הוא ובת זוגו מבקשים פעם אחר פעם לקבל תמיכה סוציאלית מהעירייה ומהמדינה - והם נאלצים להתקיים מהמעט שהם מקבלים. לאחר שנזרקו ממבנה נטוש בו התגוררו, החליטו השניים להקים אוהל בכיכר העירייה בתקווה שזה מה שיסייע להם לעבור את ימי החורף הקרים.

המאבק בין בני הזוג לבין העירייה הגיע לבית המשפט השלום בת"א, שם פסקה השופטת אביגיל כהן כי אין לפנותם מהמקום - לפחות לעת עתה. "אני מקבלת את העתירה במובן זה שכל עוד לא קיימת פגיעה ממשית ביכולת השימוש הסביר של הציבור הרחב בכיכר העירייה, אזי אין להחרים ציוד קיום בסיסי של העותרים (לרבות אוהל, ביגוד, ומכשור רפואי) וכן אין להחרים או לפנות ציוד אחר של העותרים", קבעה השופטת.

"בני הזוג יוכלו להישאר לגור באוהל, אבל לא לאורך זמן"

השופטת אמנם קבעה כי הימצאותם של בני הזוג מול בניין העירייה איננה מפריעה לציבור כפי שביקשה לטעון העירייה, אולם השופטת קבעה בנוסף כי הם לא יוכלו להישאר שם לנצח נצחים - וכי על העירייה למצוא עבורם פתרון קבע בהקדם.

מתגוררים כבר 8 חודשים ברחוב
מתגוררים כבר 8 חודשים ברחוב|צילום:



בהחלטתה התבססה השופטת על החלטת בית המשפט העליון אודות דרי רחוב, בה קבע כי יש איסור על החרמה או פינוי של ציוד קיום בסיסי למעט במקרה שבו יש פגיעה ממשית ביכולת השימוש הסביר של הציבור הרחב במרחב הציבורי.

"אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט, אשר הורה לעיריית רמת השרון לפעול על פי חוק, ולהימנע מפינוי מחוסרי דיור מהמרחב הציבורי כל זמן שאין בנמצא פתרון ממשי", מסר עו"ד חגי קלעי, המייצג את בני הזוג, בשיחה עם חדשות 2 Online. "אבל הניצחון האמיתי יהיה כאשר העירייה והמדינה ישתפו פעולה, יסייעו לבני הזוג לבנות את חייהם מחדש, וימצאו פתרונות דיור ראויים. כמו אלינור ורועי ישנם עוד אלפים רבים במדינת ישראל שמחכים שנים ארוכות למענה מהמדינה", הוסיף.

מעיריית רמת השרון נמסר בתגובה לידיעה: "אנו אוכפים את החוק ופועלים בנושא זה כדין. מדובר בנושא רגיש ובשל צנעת הפרט לא נוכל להרחיב עליו. עם זאת, נציין שכל המערכת העירונית התגייסה לסייע ולעזור לזוג, באמפתיה וברגישות אין קץ ובכל דרך אפשרית- אך לצערנו הרב הזוג אינו משתף פעולה עם גורמי הרווחה ובכך מונע אפשרות לפתור את הבעיה. העירייה תמשיך לפעול על פי החוק ותנסה לסייע לזוג בכל דרך חוקית שתימצא".