מחלוקת בערד: תושבים בעיר טוענים כי חסידי גור השתלטו באחרונה על מבנה בעיר המשמש כמוסד חינוכי ושייך לעירייה, לאחר שזו שיפצה אותו בסכום של כ-100 אלף שקלים וייעדה חצי ממנו לפרויקט מיוחד לנערים בסיכון והחצי השני ניתן לחסידות. אלא שלדברי התושבים - החסידים פלשו לכל שטח המבנה. מירי, תושבת חילונית, אמרה לחדשות 2 Online: "צריך לעצור את ההשתלטות שלהם על העיר. ככה עשו גם בבית שמש".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בינתיים, הוציא בית המשפט צו שלפיו לאיש מהצדדים אסור להיכנס פנימה ולמרות זאת, הבוקר (שני) בכל זאת נכנסו אנשי החסידות שוב. לדברי מירי, התושבים בעיר "מפחדים מההתחרדות" ורוצים שערד "תחזור להיות פנינת הנגב ולא עיר חרדית".

אמש הגיעו החיכוכים בין החרדים לחילונים לשיא: בזמן שחסידי גור היו בתוך הישיבה, התושבים החילונים בעיר פתחו בצעדי מחאה דרך הרשת החברתית פייסבוק. כ-300 מהם הגיעו אל הישיבה ו"קבעו עובדות בשטח": החלו לשיר שירים ולהתעמת עם החסידים וביקשו מהם להתפנות באופן מיידי.

מירי הוסיפה: "הם פועלים בשיטה שבה הם משתלטים על מבנים ועל שכונות שלנו", ואף הדגישה כי החילונים "לא מוכנים למכור לחרדים בתים. זו מלחמת דת. הם אומרים לנו: 'העיר הזאת תהיה שלנו'. אנחנו מפחדים לאבד את האופי החילוני של ערד".

תושבת:
תושבת: "מפחדים מההתחרדות"|צילום:

"החרדים עושים מה שהם רוצים - והכל בכוח ובאלימות"

תושבת נוספת מספרת גם היא כי "החרדים עושים מה שהם רוצים ומשתלטים לנו על מבנים. לפני זה הם הוציאו מבית כנסת מרכזי של ערד את הקהילה של חב"ד והשליטה שם עברה לחסידות גור. הם עושים הכל בכוחניות ובאלימות, מתפרצים למבני ציבור ובית המשפט קבע שהם יכולים להישאר שם עכשיו עד הודעה חדשה. איפה נשמע דבר כזה? הם התנהגו באלימות וקבלו על זה צ'ופר".

מקורבים לחסידות:
מקורבים לחסידות: "הכל נעשה כדין"|צילום:

היא הוסיפה כי תושביה החילונים של העיר "הבינו שערד הולכת לקראת התחרדות. לפני כשנתיים היו פה 250 או 300 משפחות של חסידות גור והיום יש כבר 800 משפחות, שזה כ-5,000 תושבים". יצוין כי בערד ישנם 25 אלף תושבים.

"לא מספיק שהמפעלים נסגרים ואין תעסוקה, גם אנחנו החילונים מאבדים את העיר. החרדים לא עובדים ואין להם בעיה להישאר ולהסתדר פה. החילונים סופגים מכה אחר מכה. עצוב וכואב לי מאוד על העיר. אני נמצאת בערד למעלה מ-20 שנים ואני מאוד עצובה ומודאגת". בתוך כך, מחר יתקיים דיון נוסף בבית המשפט שנדרש לסוגיה.

גורמים המקורבים לחסידות אומרים כי "הכל נעשה כדין" ושהחסידות, כך הם מאמינים, "תחזק את העיר". מעיריית ערד נמסר בתגובה: "העירייה פועלת כדי להסדיר את המחלוקת ופנתה למשטרה כדי לפנות את חסידי גור שפלשו למבנה. הנושא יגיע בימים הקרובים לבית המשפט. העירייה מגנה את הפלישה של החסידים למבנה בניגוד לחוק".