יום המחאה הגדול של קהילת הלהט"ב מגיע לשיאו: יותר מ-60 אלף בני אדם השתתפו אמש (ראשון) בעצרת המחאה המרכזית של קהילת הלהט"ב נגד חוק הפונדקאות, שנערכה בכיכר רבין בתל אביב. כמות המפגינים ענתה על ציפיות המארגנים שקיוו למפגן הכוח הגדול ביותר מאז המחאה החברתית. העיתונאי והמנחה נדב בורנשטיין: "בערב הזה כולנו אומרים - אנו שווים יותר ולא מוכנים שירמסו את זכויותינו". השחקנית והקומיקאית אורנה בנאי: "כן לשוויון, לא לאפליה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אם יש למישהו מחשבה שהפסדנו בקרב השבוע, אז אני רוצה להודיע לכם שניצחנו השבוע בענק", אמרה בנאי בעצרת. "תראו מה קרה פה היום. איך מהבוקר כל המדינה עמדה מלכת, כי זה יום היסטורי. הרגישו את זה מקריית שמונה ועד באר שבע, בקיבוצים, בצמתים, בבתי הקהילה הגאה בערים הגדולות. אלפים רבים הגיעו לתמוך בנו, ועל הדרך, לצעוק צעקה שנמצאת בגרון כבר חודשים רבים".

מחאת הלהט
60 אלף מפגינים בכיכר רבין|צילום: מרים אלסטר / פלאש 90, חדשות

בנאי הוסיפה: "משהו רע עובר על המדינה שלנו. תחושה שבממשלה שלנו נמצאים אנשים חסרי אחריות, שמקדמים חוקים מזיקים, גזעניים, שלוקחים אותנו אחורה בזמן במקום ללכת קדימה. אז להתחתן זה לא חוקי, ותיזהרו, כי זה יכול להיגמר במעצר של רב. להביא ילדים זה לא חוקי, לאמץ זה לא חוקי, רישום הורים זה לא חוקי. מה כן חוקי? טיפולי המרה". ברקע הקהל צעק "בושה".

""כן לשוויון, לא לאפליה"|צילום: מרים אלסטר / פלאש 90, חדשות
פלורנטין, אמש (צילום: יוסי איטח, חדשות)
פלורנטין, אמש|צילום: יוסי איטח, חדשות

"עושים עלינו סיבוב", המשיכה בנאי. "האלימות, השנאה והפילוג זה כי מישהו רוצה בזה. זה מקדם את המטרה שלו. הוא מעדיף את כולנו מפולגים וחלשים במקום המון אחד גדול. ימין פה, שמאל שם, יהודים פה ערבים שם. אז פתאום מגיע שבוע כזה ואנחנו מבינים שאנחנו כוח ענק. ולכוח הזה יש משמעות, יש יכולת להזיז הרים, אם רק נמשיך. המחאה לא נגמרת הערב, היא רק מתחילה הערב. אני רוצה להזכיר, שאת ההישגים שלנו השגנו בזכות עצמנו. לא בזכות הממשלות, לא בחסדים, אלא במאמצים, במאבקים ובמלחמות".

חן אריאלי, יו"ר אגודת הלהט"ב, אמרה: "ראש הממשלה פנה אלינו דרך התקשורת אז אני עונה לו כאן - אנחנו דורשים מעשים ולא הודעות לעיתונות. עכשיו תורנו, אדוני ראש הממשלה, להגיד לך לא. לא לאמירות סרק. לא לפגישות יח"צניות ריקות מתוכן. אנחנו דורשות מעשים בחקיקה, בתקציבים, במדיניות, בתכניות ארוכות טווח שנבנות יחד עם ארגוני הקהילה ולא מעל הראש שלנו. אנחנו שווי ושוות זכויות במדינה הזו ואנחנו אומרות כן לשוויון".

"משהו רע עובר על המדינה שלנו"|צילום: החדשות
"אנחנו דורשים מעשים ולא הודעות לעיתונות"|צילום: החדשות

המפגינים הגיעו לכיכר בצעדה שהחלה בשכונת פלורנטין בתל אביב ועברה דרך גינת לוינסקי בעיר. המוחים נשאו שלטים שקוראים לממשלה לשנות את יחסה כלפי הקהילה הגאה: "באנו חושך לגרש", "אנחנו כותבים את המשך ההיסטוריה", "נאבקים לשנות את המשחק" ו"ימין? שמאל? שוויון".

משעות הבוקר אתמול הפגינו אלפים ברחבי הארץ, וחסמו לסירוגין כבישים בערים כמו תל אביב, חיפה, וקריית שמונה. נשיא המדינה ראובן ריבלין התבקש לקחת חלק בעצרת בכיכר אך סירב בטענה שהוא אינו משתתף בהפגנות.

"כותבים את המשך ההיסטוריה"|צילום: החדשות

הצעדה שהחלה משכונת פלורנטין עסקה בזכויות הקהילה הטראנסית בישראל. אלפי המפגינים מחו למען הסדרת מעמד הקהילה בישראל ולמען על הזכויות שהקהילה דורשת. "הטרנספוביה מתחילה במסדרונות הממשלה", קראו חלק מהצועדים, לצד: "טרנסופוביה, גזענות זאת אותה האלימות".

מוקדם יותר טתמול חסמו המפגינים כבישים בתל אביב בדרכם למאהל המחאה ברוטשילד. "אין שוויון חוסמים את איילון", קראו המפגינים במקום. בנוסף נחסמו כבישים בירושלים ושני פעילים שהפרו את הסדר נעצרו בהפגנות ושוחררו לאחר כשעתיים. אחד מהעצורים היה אייל לוריא פרדס, מועמד למועצת העיר מטעם מרצ וממארגני ההפגנה. בתגובה קראו המפגינים לעבר המשטרה: "איפה הייתם עם שליסל?".

מתכוננים לחגיגות, תל אביב (צילום: החדשות)
בית העירייה נצבע בצבעי הגאווה|צילום: החדשות

גם בקניון הנגב בבאר שבע, בכיכר פריז בירושלים, ברחוב העצמאות בחיפה ובצומת כרמיאל הגיעו המפגינים למאהלי מחאה. מארגני המחאה הדגישו כי המאבק התעורר בעקבות החוק אך הוא מתקיים גם על רקע זכויות נוספות שנרמסות.