אזרחי מדינת ישראל הם המתנגדים הגדולים ביותר בעולם המערבי לקליטת פליטים שנמלטים מאזורי מלחמה - כך עולה מסקר בינלאומי שפרסם אמש (רביעי) מכון המחקר האמריקני Pew. הסקר, שנערך על רקע משבר הפליטות הגדול ביותר בעולם מאז מלחמת העולם השנייה, בחן את הגישות של האוכלוסיות המקומיות לסוגיית קליטת פליטים מאזורי מלחמה ונערך ב-18 מדינות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מהתוצאות עולה כי ישראל והונגריה הן שתי המדינות שבהן נרשמת ההתנגדות העזה ביותר לקליטת פליטים: על פי הנתונים, 57% מהישראלים מתנגדים לקלוט פליטים בארץ, זאת למרות שהסקר הדגיש כי מדובר הפליטים שנמלטים מאלימות וממלחמה. 37% מהישראלים תומכים בקליטתם. רק תושבי הונגריה מתקרבים לישראל במידת סירובם לקלוט פליטים: 54% לעומת 32% שמוכנים לפתוח את שערי המדינה.
לשם השוואה, בארה"ב רק 29% מתנגדים לקליטת פליטים. שני שלישים מהאמריקנים הצהירו כי הם מוכנים לפתוח את השערים בפני פליטים. במקום השלישי במדרג הסלידה מפליטים נמצאת דרום אפריקה: 50% מהתושבים שם אינם מוכנים לקלוט פליטים. במקום הרביעי: רוסיה, שבה 47% מתנגדים לפתוח השערים לפליטים, ו-41% תומכים.
הסקר מצא כי למרות שכמה מפלגות ימין-קיצוני עלו בכמה מדינות באירופה, תושבי מערב היבשת עדיין מוכנים לקלוט פליטים. רשימת המדינות האירופיות לפי מידת התמיכה של תושביהן בפליטים, בסדר יורד: ספרד (86% מוכנים לקלוט פליטים), הולנד (83%), גרמניה (82%), שוודיה (81%), צרפת (79%), בריטניה (74%), יוון (69%), איטליה (56% בעד קליטת פליטים, 32% נגד), פולין (49% בעד,36% נגד) וכאמור - הונגריה (54% נגד, 32% בעד).
רשימת המדינות מחוץ לאירופה לפי מידת התמיכה של תושביהן בקליטת פליטים, גם כן בסדר יורד: מקסיקו (79% בעד), קנדה, (74%), אוסטרליה (72%), ארה"ב (66% בעד) ויפן סוגרת את הרשימה עם 66% בעד פתיחת השערים.