מסעדות כשרות (צילום: חדשות 2)
תעודת כשרות במסעדה|צילום: חדשות 2

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שיגר היום (רביעי) מסר לרבנות ובו הזהיר כי יבטל את המונופול של הרבנות בתחום הכשרות אם לא יוסדרו יחסי התשלום בין העסקים לבין משגיחי הכשרות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפני יותר משנה קבע בג"ץ כי יש לנתק את יחסי המשגיח והעסק המושגח, וכי שכר המשגיחים צריך להגיע שלא דרך העסקים שעליהם הם מפקחים. נכון לעכשיו הרבנות לא יישמה את פסיקת בג"ץ ועל כן הגיע האיום מלשכת היועץ במכתב ששלח לרה"מ, לרבנים הראשיים, לשר האוצר ולשר לשירותי דת.

בהודעתו הציב מנדלבליט תאריך ברור: אם לא יוגש תזכיר חוק שמנתק את היחסים בתוך פחות מחודש, לא ניתן יהיה לבקש מבג"ץ דחייה נוספת. אם כך יקרה ישנה אפשרות כי ייקבע שלא ניתן יהיה לאכוף את הוראות החוק ביחס לגופים פרטיים המעניקים תעודות כשרות, ובכך המונופול ייפגע.

מנדלבליט.
היועמ"ש מנדלבליט|צילום: מארק ישראל סאלם, FLASH 90, חדשות

משגיחי הכשרות הפנו בתגובה אצבע מאשימה למשרד האוצר: "הכתובת שמטרפדת את ניתוק שכר המשגיחים מבעלי העסקים היא בשולחן פקידי משרד האוצר. הרבנות הראשית והמשגיחים מעוניינים בהקמת תאגידי כשרות ממשלתיים שיעסיקו את המשגיחים. האוצר - מסרב, הליך סכסוך העבודה בשירותי הדת עומד בתוקפו במידה ומשגיחים יאלצו להיות מועסקים בחברות כוח אדם בתחתית המשק".

המכתב מגיע כאמור על רקע פסיקת בג"ץ לפני שנה וחצי, שבה הורה לרבנות ליצור מערך שינתק את הקשר בין משגיח ומושגח, כדי למנוע מצב של ניגוד עניינים שבו המשגיחים תלויים בבעלי העסקים שמעניקים להם את השכר בכל חודש.

מנדלבליט ציין שעד כה לא הועברה טיוטת תזכיר חוק בנושא, למרות החלטת הממשלה: "אנו מתקשים גם לראות כיצד תועבר טיוטה כזו במועד שנמסר לבית המשפט", נכתב. יצוין כי הרבנות קיבלה מספר ארכות אך לא ביצעה את ההחלטות ולא פעלה לפי פסיקת בג"ץ בנושא, גם לאחר שאושרו דחיות בהליך.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/