זה החל כמו תדלוק עצמי שגרתי: עצירה בתחנת הדלק בהר חוצבים בירושלים, יציאה מהרכב ופתיחת מכסה הדלק. אלא שדקה לאחר מכן התדלוק התמים הפך לשריפה, שכמעט והסתיימה במוות. בתיעוד מצלמות האבטחה שהגיע לידי חדשות 2 Online נראה הרגע בו הוצתו אדי הדלק ונגמר בתוצאה העגומה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בסרטון נראית א' יוצאת לתדלק את רכבה. בשלב מסוים מגיע ב', בחור שהחל לשוחח איתה למשך דקה. במהלך השיחה, הוציא ב' מצית מכיסו והחל לשחק איתו בידו, כשהוא נשען על הרכב סמוך לפתח מכסה הדלק.
הלהבה הקטנה שהוצתה גרמה להתפרצות אש גדולה. א' וב' נפצעו, א' פונתה לבית החולים עם כוויות חמורות, בצווארה, בידיה, ושיערה כמעט ונשרף לחלוטין. המשטרה, שהוזעקה למקום כדי לחקור את נסיבות האירוע, היא שקראה בדחיפות לאנשי מד"א למקום.
"תוצאה של התנהגות מגושמת"
גורמי כבאות ששוחחו עם חדשות 2 Online מסבירים שהמקרה הזה אינו יוצא דופן ונובע מהתנהלות מגושמת ליד מוקדים מאיצי בערה. "מה שמתלקח בכל שריפה אלו האדים או הגז שנפלט מהחומר", הסביר גורם כבאות. "במקרה של חומרים מאיצי בעירה, במקרה שלנו בנזין, החומר נדיף מאוד ולכן הוא יוצר הרבה אדים במצב טבעי. כתוצאה מאופי המקום - תחנת דלק ותדלוק פעיל - יש במקום כמות גדולה של אדי דלק במיוחד בזמן הפעלת המשאבות ותדלוק בפועל. האדים האלו דליקים מאוד ובמקרים מסוימים בהצטברות שלהם יכולים לפיצוץ עוצמתי".
"לא לחינם אוסר החוק לעשן, להדליק אש או אפילו להשתמש בטלפון סלולרי בתחנות הדלק וקל וחומר סמוך למשאבות הדלק או בזמן תדלוק", מבהיר הגורם. "האדים של הדלק (בנזין ורוב מאיצי הבעירה האחרים) כל כך דליקים שאפילו ניצוץ קטן מחשמל סטטי יכול להדליק או לפוצץ אותם".
"לפרוק את החשמל הסטטי"
ניסינו לברר מהי הדרך הנכונה לתדלוק עצמי, שהרי רובנו לא תמיד מחכים למתדלק, מה גם שתדלוק עצמי חוסך כסף. התשובה, מסתבר, מורכבת.
"ראשית, בזמן התדלוק לא לעזוב את אזור התדלוק ולהיכנס לרכב כיוון שבמקרים רבים זה יוצר טעינה של חשמל סטטי ואז כשחוזרים לפיית התדלוק, תיתכן פריקה של החשמל וכפועל יוצא - ניצוץ", הסביר הגורם. "שנית, לפני כל מגע בידית הדלק לגעת במשטח מתכת מרוחק מאזור התדלוק כדי לפרוק את החשמל הסטטי במקום שלא יגרום להתלקחות האדים".
"בכל מקרה, חל איסור חמור ביותר לשחק באמצעים היכולים ליצור אש וניצוצות באזור תחנת דלק", הוסיף. "לצערנו מקרים של חשמל סטטי, טלפונים סלולרים ומשחק באמצעי הצתה באזור תדלוק או אחסון של חומרים מאיצי בעירה, גרמו בעבר בישראל ובעולם לנפגעים והרוגים רבים מאוד".