ישראלים רבים שלא מעוניינים להתחתן בארץ דרך הרבנות מכירים את הדרך לקפריסין כדי לעשות זאת שם באופן אזרחי, אך מסתבר שיש גם בני זוג, לא יהודים ולא ישראלים, שבוחרים להגיע דווקא לישראל כדי לקשור את עתידם הזוגי המשותף. כך החליטו בני זוג מפולין, שהגיעו לארץ כדי להינשא בדרך אזרחית באמצעות תעודת הזוגיות של "משפחה חדשה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו.
נטליה קומר ומרטין פיונטוסק, בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, הגיעו מהמדינה הקתולית שבה יותר מ-60 אחוזים נישאים כדת או דרך המדינה. השניים החליטו שהם רוצים לממש את הזוגיות שלהם בדרך שהם בוחרים ומבלי שיפסידו את הזכויות המגיעות להם כמשפחה.
כאן נכנס לתמונה ארגון "משפחה חדשה" - הארגון היחיד בישראל שפועל להכרה ערכית וחוקתית במשפחה ומסייע לזוגות בדרך להשגת שוויון זכויות מלא. משנת 2007 הארגון הנפיק 56,000 תעודות זוגיות שקיבלו תוקף משפטי כנישואים לכל דבר. לאחר שהתעודה נרשמה גם כפטנט באיחוד האירופי, זוגות מהאיחוד שלא מעוניינים להתחתן דרך מדינתם יכולים להגיע דווקא לכאן כדי להינשא ולקבל הכרה במדינתם.
השניים הגיעו עם בתם המשותפת בת ה-4 ובטקס צנוע במשרדי הארגון הם קיימו חתונה לאחר שאישרו את נישואיהם בבית משפט באותו היום. על הזוגות תחילה לתת תצהיר מול גורם מוסמך שיאשר כי מדובר בזוגיות חיה וקיימת של משק בית משותף.
"מרטין הרגיש צורך לייצג תהליך חברתי חדש שבו יכירו הפולנים במעמדם של הידועים בציבור", סיפרה עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"לית ומסיידת הארגון. "המסר מאחורי העשייה שלי הוא לא להסביר נישואים אזרחיים אלא למעשה להפריט נישואים ולנתק את המוסד מהמדינה. בין אם בשיטה אזרחית ובין אם בכלים דתיים - המדינה איננה יכולה להטיל את מרותה על הבחירה הכי אינטימית של אדם".
ארגון "משפחה חדשה" נמצא בתקופה האחרונה במגעים עם משרד לעורכי דין באנגליה כדי להנפיק תעודות זוגיות גם שם. "אנחנו רואים בזה גם בשורה חדשה לתיירות בישראל - תיירות נישואים", הוסיפה רוזנבלום. "כשם שתל אביב הפכה אבן שואבת לתיירות גאה, אנו בדרך לקלוט אלפי אירופים כתיירי נישואים. במצעד הגאווה התיירים שמגיעים בנוסף לצעידה יוכלו להתנחתן אצלנו".