אלפי מטיילים מגיעים מידי יום לצפון ונלחמים על כל פיסת נחל פנויה. אזור הנחלים בגליל העליון מצומצם מאוד ורק נהיה צפוף יותר עם השנים. בחודשים האחרונים, לקראת שיא עונת הטיולים, הוכשרו קטעים חדשים לאורך הנחלים בצפון שעד היום לא היו נגישים לציבור.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

הפקחים שמפעילה המועצה האזורית מתמודדים בכל סוף שבוע עם כמויות אשפה אדירות ומטיילים שלא מתחשבים במי שמבקש להנות מהטבע. בנוסף בגליל העליון חל איסור להקים אוהלים ליד הנחלים ומי שנשאר לישון עשוי לקבל קנס.

הפרוייקט החדש מנסה להתמודד בדיוק עם זה: ליד קרית שמונה נבנה פארק המטוס, הנחל הורחב, נבנו פינות ישיבה, בריכות שכשוך ונסללה נגישות לבעלי כיסאות גלגלים. לאורך הירדן בקטע שבין קיבוץ גונן ועד לקיבוץ גדות, הפכו את התעלה ההיסטורית לנחל רחב עם גישה נוחה למים. וגם במורד הירדן, מדרום לכינרת הגדילו את שפת הנחל וממתינים לאוהלים שיגיעו.

"תעלה של 16 ק"מ"|צילום: אבי אריש, רשות הכנרת



"יש כאן תעלה של 16 קילומטרים", מספר גיא קולר מרשות הכינרת. "פארק של 30 קילומטרים בשתי הגדות. יש אזור בלי מוזיקה ובלי מנגלים. אפשר להכניס הרבה אנשים, עם שירותים מסודרים ומי שתייה. אפשר ללכת עם זה רחוק מאוד".

כבר עכשיו אפשר לראות את השינוי בתוואי הנחל, שמתעלה צרה נוספו לו פיתולים ופינות ישיבה רבות. בירדן הדרומי המים כרגע אינם מתאימים לרחצה בשל שפכים שמוזרמים אליו באופן קבוע. הגעה של מטיילים רבים יותר תחייב בסופו של דבר גם רשויות נוספות, לדאוג לניקיון הנחל.

המשך העבודות להרחבת הנחלים תלויות כרגע בעיקר בתקציב שתעמיד המדינה להמשך לפרויקט. והפקחים מבקשים רק דבר אחד - שמי שמגיע ונהנה מהטבע שידאג לשמור על הניקיון ועל עצמו.