מתקפה על המשטרה בדיון על מיגור הגזענות: יממה לאחר הפרסומים לפיהם המשטרה אינה מתכוונת לאמץ את המלצות הצוות למיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה, סערה התחוללה היום (שלישי) בוועדה לביקורת המדינה שדנה בהמלצות שהגה הצוות המיוחד בחודשים האחרונים במטרה להילחם באפליה נגד בני העדה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך הדיון, קיבל נצ"מ איציק אלמוג, ראש מחלקת הנוער במשטרה, את רשות הדיבור - ואמר כי הפרסומים לפיהם המשטרה מתנגדת להמלצות אינם נכונים: "לא הסכמנו לדברים שאנחנו כבר עושים. משטרת ישראל זיהתה כבר באירוע המכונן, המחאה, שיש בעיה של אמון בין יוצאי קהילת אתיופיה למשטרה". עוד הוא הוסיף כי "הוחלט להתייחס לעניין כמשבר עוד טרם הקמת הוועדה. הוקם צוות פנימי במשטרה שנקרא 'בונים אמון', בהיבטים של אכיפה וטיוב שירות".
אלא שאז החלו להתפרץ לעברו נציגים מטעם העדה שנכחו בדיון: "אם נותנים להם הזדמנויות למה הם לא עושים כלום? עושים את העבודה עלק!", זעקה אם שהרביצו לבנה ואחזה בתמונותיו. "יש לך הזדמנות אחרונה להגיד מה אתה עושה נגד הגזענות", התפרץ אדם נוסף שנכח בדיון לעבר נציג המשטרה.
"זה האמון שלהם? הדם שלנו אינו הפקר", התפרצו נציגים נוספים לעברו. "אם היה מדובר בבחור ממוצא אחר שהיו מכים אותו, לא היו עוברים כמה חודשים ובטח לא שנתיים עד שהיו מטפלים בנושא", זעקו.
במהלך הדיון התפרצו לעבר נציגי המשטרה גם בני משפחתו של יוסף סלמסה ז"ל, שמשפחתו טוענת כי מת כתוצאה ממעצר אלים שלו על ידי שוטרים. אמו של סלמסה, שאחזה בתמונות בנה, זעקה כשהיא דומעת: "המשפחה הרוסה, המשפחה נגמרה. איפה המדינה? תתעוררו בשביל המשפחה שלי בבקשה. איך אפשר להמשיך ככה? שרפו לי את הלב".
"כבר שנתיים משפחת סלמסה מחכה לתשובה, אתם אפסים", זעקה אחותו של סלמסה. "הדם של יוסף ויוצאי אתיופיה אינו הפקר, הדם שלנו לא יהיה טוב רק במלחמות. הדם שלנו זה לא הפקר. שנתיים שוטר משתמש בטייזר ולא הולך לבית סוהר. מסדרים את זה בינם לבין עצמם".
"אין שום סיבה לאפליה נגד בני העדה"
"קיומו של דו"ח הצוות למיגור הגזענות נגד בני העדה האתיופית חשוב מאין כמותו", מסרה יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ קארין אלהרר. "אני מקווה שכל משרדי הממשלה יקבלו את הדו"ח ויאמצו אותו. מדובר בדו"ח שיכול לשנות את הכיוון אליו הלכה החברה הישראלית".
"הוועדה עוקבת אחרי התכנית הממשלתית ונמשיך לקיים דיונים עד שנראה שהדברים מקבלים את התפנית הנדרשת", הוסיפה. "כולם כולל כולם כולל משטרת ישראל צריכים לבוא ולומר: "רוצה אני". אין שום סיבה לאפלייה הזאת. מדובר באזרחי מדינת ישראל שמגיע להם שוויון זכויות כמו כל אדם אחר. לגזענות אין מקום בכלל אבל בטח שלא בישראל".
"צריך לשבח את ראש הממשלה בנימין נתניהו שעמד על כך שיקום הצוות הזה שיעסוק במיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה", מסרה אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים שעמדה בראש הוועדה למיגור האפליה נגד בני העדה.
"בדו"ח הזה", הוסיפה, "לקחו חלק עשרות אנשים, נציגי משרדי ממשלה ונציגי הקהילה שהקדישו ימים ארוכים כדי שנגיע להשלמת הדו"ח. זה לא דו"ח שהוגש לממשלה, זה דו"ח שהוגש לראש הממשלה ביום ראשון וביום שני הדו"ח עבר לוועדת השרים המיוחדת שאימצה את רוב המלצות הוועדה. בתקציב הקרוב ההמלצות האלה יגובו בהשקעה בכסף".