לפני 21 שנים התגוררה מרי (שם בדוי) בג'נין, אישה פלסטינית שהתאהבה בערבי ישראלי מחיפה. היא עברה לישראל ומאז היא מבקשת במשך יותר משני עשורים רק דבר אחד – להיות ישראלית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
המאבק של מרי נמשך שנים, גם לאחר שבנה היחיד אליאס התגייס לצה"ל – שום דבר לא שינה את האטימות שהפגינו כלפיה הרשויות. "היא לא יכולה לקבל טיפול, זה מכעיס. אנחנו מקבלים יחס מבזה מהמדינה", אומר הבן. "אני מאוכזב כי יש אנשים שהגיעו לא מזמן לארץ וכבר יש להם תעודת זהות והכול".
לאחר שבעלה הלך לעולמו הגיעו גם הקשיים הכלכליים: מרי חלתה בעצמה והפסיקה לעבוד, ועם הזמן הצטברו החובות – רבים מהם בשל הטיפולים הרפואיים שעברה. אבל למרות החשש התמידי מפני הגירוש של אמו – אליאס מתעקש להמשיך ולשרת, כדי לתרום למדינה.
שורדים ממשכורת צבאית
במעמדה של מרי ישנן עוד מאות משפחות, חלקן התפרקו – הכול בגלל הוראת השעה המונעת מערביי ישראל מלהתחתן עם פלסטינים. לדברי עורכת הדין סאוסן זאהר ממרכז עדאלה, "ישנן לפחות 25 אלף משפחות שנפגעות מהחוק הגזעני הזה".
מרי ואליאס נאלצים לשרוד בימים אלה מהמשכורת הצבאית של הבן – רק כמה מאות שקלים בחודש, שאיתם הם משלמים את החובות על הטיפולים הרפואיים ואת התשלומים לעורכי הדין. הם עדיין מקווים שהמדינה תענה לבקשתה, להפוך לאזרחית מן השורה.
ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "על פניו מדובר בתושבת השטחים ששוהה בישראל ואשר חלה עליה הוראת השעה. לאחרונה הועבר המכתב של בא כוחה לוועדה ההומניטרית לעניינים של תושבי האזור, לבחינת המקרה והנסיבות".