לפני ארבעה חודשים איבדה ליאת את בעלה בפתאומיות ומצאה את עצמה לבדה עם שלושת ילדיהם. בנוסף לאובדן הקשה, ליאת מצאה את עצמה מתמודדת גם עם קושי מסוג אחר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"בעלי היה עורך דין מצליח עם משרד", היא סיפרה לחדשות 2. "אני חזרתי למשרד שלו בשביל להתחיל לטפל בתיקים שטיפל בהם. הבנתי שאנחנו לא מקבלים דברי דואר של בעלי כי לקוחות התקשרו וחיכו לראות מה קורה עם התיקים שלהם".
אחרי מסכת של עשרות שיחות ובירורים, אמרה נציגת הדואר לליאת שאת הדואר של בעלה היא תוכל לקבל רק אם תמציא צו ירושה. "צו ירושה לוקח שלושה חודשים להשיג, אנחנו בתהליך אקספרס, קיבלנו אחרי חודש וחצי", טענה ליאת. "התקשרתי לדואר ואמרתי 'יש לי צו ירושה, שחררו לי את דברי הדואר', ואז הם אמרו 'זה לא מספיק, הצו ירושה שלך לא טוב'".
"אמרתי 'מה זה לא טוב, יש צו אחד'", היא המשיכה. "אמרו 'לא, צריכה להיות הערה מיוחדת שבה נותנים לך את דברי הדואר'". מתברר שבמקרה של פטירה קיים חוק מיושן שנחקק לפני 20 שנה, שלפיו מכתבים הנשלחים לאדם שנפטר יש להחזיר לשולח, ולא די בהוצאת צו ירושה כדי למסור את הדואר ליורשים שלו.
"שיגעו אותי ותסכלו בזמן שהאבל טרי"
"חוסר אונים מטורף, להמציא את הגלגל מהתחלה, מה עושים עכשיו? לאן פונים? למי פונים? 'תחזרי לרשם הירושה', ענו", ציינה ליאת. "אני עם שלושה ילדים, יש לי תינוק בן שנה, להגיע לרשם הירושה זה לא עניין של מה בכך. וכל זה כשהאבל טרי, ואתה מתמודד עם האובדן והכאב וגם ההתמודדות של הילדים וגם עם המשרד של בעלי".
לבסוף גילתה ליאת שעליה לגשת לבית דין לענייני משפחה כדי להביא את הצו המיוחל ולקבל סוף סוף את דברי הדואר של בעלה שהיא צריכה כדי להמשיך ולקיים את העסק. "שילמנו אגרה של 550 שקלים, ושכר טרחה של עורך דין שהגיש את הבקשה הזו", היא אמרה. "חודש מיום שהגשנו את הבקשה לבית דין לענייני משפחה, קיבלנו את הצו המיוחד שמורה לשחרר את דברי הדואר".
"הם שיגעו אותי", היא הדגישה. "הם נתנו לי לעשות את כל הבירורים, הם תסכלו אותי, עם כל הכאב וכל הצער אני צריכה לקבל את התשובה: 'אם המאהבת שלחה מכתבים לבעלך ואולי היא לא רוצה שתראי אותם'".
מדואר ישראל נמסר בתגובה: "אנו משתתפים בצערה של הגברת אריה. דואר ישראל פועל מכח חוק לפיו מכתבים הנשלחים אל אדם שנפטר, מוחזרים לשולח או נמסרים למי שמורה השולח. על פי הוראת החוק, לא די בהוצאת צו ירושה כדי למסור ליורשים את דברי הדואר שנשלחים אל המנוח, ויש צורך גם בהוצאת צו מבית המשפט".