אין תמונה
הכלות ביום החתונה

ב-8 באוגוסט 2006 נערכה חתונה על מדשאה בתל אביב. אולם בניגוד למרבית החתונות באוגוסט, זו לא הייתה עוד אחת מתוך אלפי האירועים של "עונת החתונות". באירוע הזה, שנערך בעיצומה של מלחמת לבנון השנייה, נישאו 15 זוגות צפוניים, שכמעט נאלצו לבטל את החתונה המתוכננת שלהם בעקבות הלחימה. ברגע האחרון אורגנה החתונה המשותפת על מדשאת אוניברסיטת תל אביב על ידי חברת הפקת החתונות easywed בהובלת עמית בר ציון. עשור אחרי, חזרנו אל שלושה מהזוגות המאושרים.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"בזמן המלחמה גרנו באילת, אבל בגלל שהקרובים בצפון החלטנו לערוך את החתונה בחיפה", מספרים אירינה ואיגור סבסטיאנוב לחדשות 2 Online, "הגענו לעיר בערך חודש לפני החתונה, שהייתה אמורה להתקיים ב-17.7, כדי להתחיל להתכונן - ואז התחילו לנחות טילים ללא הפסקה. התקשרנו לאולם ובכלל לא ענו לנו. הבנו שאין סיכוי שהחתונה תקרה".

בני הזוג כבר החליטו לבטל. "בכינו והתרגזנו - הכל כבר היה מוכן ורק חיכינו להתחתן - אבל הבנו שזה מה יש", הם נזכרים. לא רק הם סבלו מביטול החתונה. "הגיעו לחתונה שלנו הרבה אורחים מחו"ל, כולל ההורים שלנו, וכפיצוי נסענו כולנו לאילת", הם מספרים.

אין תמונה
אירינה ואיגור ביום חתונתם

על היוזמה לחתונה קבוצתית שמעו בחדשות. "התקשרנו למספר שהופיע בכתבה ולמחרת כבר היינו בריאיונות בתל אביב", הם מספרים. "תוך שבוע-שבועיים התקיימה החתונה". כ-150 אורחים של בני הזוג הגיעו לחתונה בתל אביב. "הרבה מהחברים שלנו לא הצליחו להגיע כי הם היו במילואים, אבל מי שיכל הגיע, וזה היה מאוד מנחם". ההורים של בני הזוג אמנם היו כבר חזרו לחו"ל ופספסו את החתונה, "אבל הם ראו אותנו בחדשות", הם מסבירים.

החוויה הייתה משונה - אבל חיובית. "אמנם לכל כלה יום החתונה אמור להיות היום המיוחד שלה ולי זה לא היה, אבל מצד שני לא נתנו לנו להרגיש לבד ודאגו לכל פרט ופרט - החל משמלות כלה, דרך ספא לחתנים ואפילו פחיות שימורים שקשרו לאגזוז של האוטובוס", מחמיאה אירינה. "זו הייתה חתונה כיפית ונעימה וידענו שלא נשכח אותה לעולם".

משפחת סבסטיאנוב כיום
משפחת סבסטיאנוב כיום|צילום:

לדברי השניים, כל הזוגות הסתדרו מצוין זה עם זה במהלך האירוע, אבל מאז הקשר ניתק. "אנחנו לא מאמינים שעברו כבר עשר שנים", צוחקים השניים, ששנה לאחר החתונה חזרו לגור בחיפה, בה הם חיים עד היום. "מאז כבר נולדה לנו ילדה", הם משתפים. "הפכנו למשפחה".

"מוזר, אבל משמח"

"גרנו בחיפה בזמן המלחמה, ותכננו להתחתן בסוף יולי", מספרים אוליסיה ודוד פנחס, שהתחתנו גם הם בחתונה הקבוצתית. "כמה ימים אחרי תחילת המלחמה התקשרנו לאולם והם אמרו שאין איך לקיים אותה. לא היינו צריכים בכלל להודיע לחברים ולמשפחה, כולם בעצמם ברחו כבר מהאזור והיה ברור שהחתונה לא תתקיים". על החתונה הקבוצתית שמעו דרך התקשורת. "אוליסיה שמעה משהו בתכנית בוקר, והתקשרתי למספר שהופיע", שחזר דוד. חזרו אליי, הזמינו אותנו לשיחה - ומשם זה כבר זרם".

אין תמונה
דוד ואוליסיה ביום חתונתם

"ביום החתונה עצמו הגברים היו ביום כיף של בריכה וארוחות, ואילו הכלות היו בסלון", צוחקת אוליסיה. "היו המון ספרים ומאפרות, חלק מהם מפורסמים מאוד. במקביל, ראיינו אותנו הרבה לטלוויזיה ולרדיו. אחר כך עלינו לאוטובוס המקושט שלקח אותנו לאוניברסיטה, לחתונה עצמה".

"הייתה חתונה מאוד שמחה". משתפת אוליסיה. "לכל זוג היה שטח משלו ובעצם חתונה משלו, ובסוף כולם רקדו ביחד. גם אורחים של זוגות אחרים באו לברך אותנו ולרקוד איתנו, זה היה מוזר אבל מאוד משמח". רוב האורחים של השניים הגיעו מהצפון. "זו הייתה ממש חוויה", מסכמת אוליסיה, היום אם לשניים - בן ובת.

משפחת פנחס כיום (צילום: באדיבות המשפחה)
משפחת פנחס כיום|צילום: באדיבות המשפחה

עוד מזהים ברחוב

טל ושרי רז מכרמיאל היו אמורים להתחתן בעכו בסוף יולי, אבל גם הם מצאו את עצמם זמן קצר לפני החופה ללא חתונה. "התקשרו מהאולם להודיע שכל החתונות מבוטלות", הם מספרים. "שרי הייתה בהיריון, כך שהיינו צריכים למצוא פתרון מהיר. אחותה שמעה על החתונה הזו, וככה מצאנו את עצמנו באירוע".

ההשתתפות בחתונה קבוצתית לא הייתה טבעית עבור השניים. "אני לא אוהבת 'show', אלא דברים סולידיים", מסבירה שרי. "זה הרגיש לי כמו חדירה לפרטיות וחשיפה גדולה בהרבה משתכננתי - אבל בדיעבד זו הייתה חתיכת חווייה".

אין תמונה
טל ושרי ביום החתונה

"כל הזוגות האחרים היו מדהימים, כולם פרגנו לכולם ואף אחד לא הרגיש כאילו מישהו אחר מקבל יותר", מספרים השניים. לדברי שרי, למרות ריבוי הכלות והחתנים, "דאגו לנו להכל: תוך שבוע דאגו שיהיה לי זמן למדידה לשמלה שתתאים לי בדיוק, תסרוקת שלא עזבו עד שיצאה ממש כמו שרציתי, צלם שליווה אותנו כל היום, מאפרת אישית - ממש גרמו לי להרגיש שזה היום המיוחד שלי".

לדברי השניים, החתונה הייתה רחוקה ממה שהיו מתכננים בעצמם - אך לא מדובר בדבר רע. "בחיים לא היינו מאמינים שארקדי דוכין ישיר לנו את שיר הכניסה לחופה, שכוכבת שטל מעריץ מגיל 16 תנחה לו את החתונה (יעל בר זוהר), או שתהיה לנו גם מוזיקה ברוסית בריקודים - זו חווייה שלא חווים בכל אירוע", אומרים הזוג רז, ומגלים: "עד היום אנחנו מקבלים תגובות ברחוב - 'היי, זה אתם שהתחתנתם במלחמה!' - כי יש את התיעוד של  החתונה ביוטיוב".

משפחת רז כיום (צילום: באדיבות המשפחה)
משפחת רז כיום|צילום: באדיבות המשפחה

זיקוקים שקטים

לא רק עבור הזוגות שהתחתנו באותה חתונה מדובר באירוע בלתי נשכח. "הפלוגה שלי ירדה ממילואים ממש לפני המלחמה - הפלוגה של רגב וגולדווסר החליפה אותנו - ואז במלחמה לא קראו לנו למילואים",  מספר עמית בר ציון, יוזם ומפיק החתונה. "מצאתי את עצמי מחפש איך אני יכול לעזור. יש לי פינה חמה בלב לצפון: למדתי בתל חי ושם פגשתי את אשתי. באותה תקופה כבר הייתה לי את החברה שלי, easywed, ופתאום קלטנו שזו עונת החתונות. הצעתי לשני העובדים שלי שנארגן חתונה לזוגות האלה והם ישר זרמו על זה".

שבוע ההכנות הפך את בר ציון לעסוק במיוחד. "עברתי את השבוע הכי מטורף בחיים שלי", הוא משחזר. "עבדנו מסביב לשעון. היינו צריכים לדאוג לכל כך הרבה דברים, גם מה שצריך בכל חתונה - צלמים, דיג'יי, אוכל - אבל גם לדברים מיוחדים: למשל, שלא יהיו זיקוקים שעושים רעש חזק מדי בגלל שאנשים מגיעים מהצפון, מהטילים, וזה עלול להפחיד אותם".

אין תמונה
מפיק החתונות עמית בר ציון

לדברי מפיק האירועים, משרד החוץ הצהיר כי מדובר באירוע בעל חשיבות לאומית וביקש לפתוח אותו לתקשורת בינלאומית. "מצאתי את עצמי ביום החתונה עם 50 צוותי צילום מכל העולם, וגם להם היה צריך לדאוג פתאום". למרות הכל, האירוע תיקתק. "בתקופת מלחמה יש סולידריות, וכולם תורמים מכל הלב", מסביר בר ציון, "כל מי שפנינו אליו הסכים לעזור במחיר עלות או בהתנדבות. היו לנו גם המון מתנדבים ואפילו הגיעו תרומות מחו"ל".