במתקן השהייה חולות בדרום החל הבוקר (שלישי) שחרורם של מאות מסתננים, בעקבות פסיקת בג"ץ שלפיה לא ניתן להחזיקם במקום ליותר משנה. על המשוחררים הטריים נאסר להגיע לשניים ממוקדי התעסוקה והמגורים העיקריים שלהם בישראל - תל אביב ואילת, דבר שגרם לרבים מהם למצוקה עם מועד השחרור ולחוסר ודאות. למקום הגיעו גם נציגי מלון בים המלח, שניסו לגייס את חלקם לעבודה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"העברתי 18 חודשים במתקן חולות ואין לי לאן ללכת עכשיו", אמר לחדשות 2 Online פאדל אלטהאר, מבקש מקלט מדרפור, דקות ספורות לאחר ששוחרר מהמקום. "לפני שנה וחצי גרתי באילת ועכשיו נאסר עליי להגיע לשם, אין לי מושג לאן אמשיך מכאן".
לדבריו, ההגבלות שהוטלו על המשוחררים ממתקן השהייה מקשות על ההסתגלות המחודשת שלהם בישראל. "אם היינו יכולים להגיע לתל אביב או לאילת לפחות עד שנסתדר, לישון אצל חברים ולחשוב מה הלאה, זה היה אנושי יותר. אני אומר תודה על השחרור אבל האיסור להגיע לשם מפריע לי".
אל שערי המתקן הגיע הבוקר נציג של מלון בים המלח, מלווה באנשי חברת כוח אדם כדי לגייס עובדים פוטנציאלים. הם מנסים לאתר 25 עובדים פוטנציאלים, שיתאימו למשרות המוצעות - בעיקר בתחומי המשק והשטחים הציבוריים. "אנחנו מחפשים אנשים עם ניסיון, רציניים ובעלי מקצוע שעבדו בתחום", סיפר הנציג. "אני עושה בדיקה ראשונית, מתרשם מהם ואם יש התאמה אני מזמין אותם אלינו".
בסך הכל צפויים להשתחרר היום ומחר קרוב ל-1,200 בני אדם ששהו במקום למעלה משנה. כשהם נושאים תיקים, מזוודות ושקיות עזבו רבים מהם את המתקן לעבר תחנת האוטובוס בדרך ליעד לא ידוע.
"חייתי ועבדתי לפני כן בתל אביב. אין לי חברים או משפחה בכל מקום אחר", סיפר אדם, מסתנן מדרפור שהעביר 17 חודשים במקום. "אני יוצא מכאן בלי כלום, זה לא פותר את הבעיה".
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv