מאמצים לאישור מינוי הירש למפכ"ל: כשברקע נשמעים קולות ביקורת רבים על בחירת השר ארדן בתא"ל במיל' גל הירש לתפקיד המפקח הכללי הבא של משטרת ישראל, במשרד המשפטים עוברים בקדחתנות על החומרים שנאספו אודות פעילותו העסקית של המועמד הנבחר - זאת על מנת לבדוק אם יוכלו להגן על המינוי. בתוך כך, הפגינו מוקדם יותר נציגי הורים שכולים מול בית השר ארדן במחאה על מינוי הירש. השר הזמין את נציגי המשפחות לפגישה במשרדו מחר, יום שישי, על רקע התנגדותם למינוי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ובטרם ועדת טירקל לאישור מינויי בכירים תדון במינוי הירש ביום שלישי הקרוב, במשרד המשפטים מגבשים חוות דעת אודות הבחירה בהירש - וזו עשויה להיות חוות דעת קריטית, על רקע קולות הביקורת. צוות בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, עובד בקדחנות על החומר במקביל לוועדת טירקל - זאת כדי לקבוע את עמידותו של התיק והאם למעשה, יוכל היועץ המשפטי להגן על מינויו של הירש בבג"צ.
אתמול התקיימה ישיבה ראשונה של הצוות, שימשיך בעבודתו עד לכניסת השבת - זאת על מנת לעמוד בלוח הזמנים לקראת כניסתו של הירש לתפקיד - אם וכאשר יאושר מינויו.
הקריטריונים שיקבעו בסופו של דבר האם הירש יוכל להתמנות לתפקיד הבכיר הם ניסיון ניהולי, האם הוא יכול לבסס מעמד של מפכ"ל - והאם חלילה לא נפלו פגמים ניכרים בפעילותו העסקית.
סאו יסייע להירש - ויישאר במשטרה עד ינואר
בתוך כך, נודע לראשונה לחדשות 2 כי ממלא מקום המפכ"ל, ומי שהיה אחד המועמדים המובילים לתפקיד, ניצב בנצי סאו, לא יפרוש מיד מהמשטרה - אלא יישאר למשך 4 חודשים נוספים, עד לינואר 2016 - במהלכם יסייע להירש להיכנס לתפקידו.
ניצב סאו ימשיך לכהן כממלא מקום מפכ"ל המשטרה עד למינויו של גל הירש - זאת בהנחה שהוא יעבור את כל המכשולים וימונה. עד לפרישתו, ימונה סאו לממלא מקום סגן המפכ"ל וימשיך לכהן כמפקד מחוז תל אביב.
בתוך כך, עשרות הורים ששכלו את בניהם במלחמת לבנון השנייה מפגינים הערב מול ביתו של השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, במחאה על מינויו הצפוי של תא"ל במיל' גל הירש למפכ"ל המשטרה. בכוונת ההורים השכולים להקים אוהל מחאה מול ביתו של ארדן במחאה על בחירתו בהירש לתפקיד. ההורים השכולים ובכירים לשעבר במשטרה מתכוונים "להסתער" על חברי ועדת טירקל שאמורה לאשר את מינויו של הירש לתפקיד הבכיר בשבוע הבא, וגם על מבקר המדינה, על ראש הממשלה ושרי הממשלה - זאת כחלק מרצונם לעשות הכל כדי לטרפד את המינוי.
ועדת החקירה הצביעה על כשלים, השופט חזר בו
הירש, שצפוי להתייצב ביום שלישי הקרוב בפני ועדת טירקל למינוי בכירים שאמורה לאשר את מינויו למפכ"ל, שימש בימי מלחמת לבנון השנייה בקיץ 2006 כמפקד עוצבת הגליל. ההורים השכולים מוחים על הבחירה בו לתפקיד השוטר מספר אחת - כיוון שלטענתם, הוא כשל במילוי תפקידו. בגזרה עליה פיקד הירש התחולל אירוע החטיפה של החיילים אודי גולדווסר ואלדד רגב ז"ל.
בתחקיר שפרסם האלוף במיל' דורון אלמוג שעמד בראשות ועדת אלמוג שבחנה את האירועים, המליץ אלמוג להדיח את הירש מתפקידו בעקבות אירוע החטיפה, והאשימו שלא נערך כראוי לאירוע חטיפה.
גם ועדת וינוגרד, שבדקה את שאירע במהלך ימי הלחימה, מתחה ביקורת חריפה על התנהלותו - מה שאף הביא לפרישתו מצה"ל. אלא שבחודש שעבר חשפה התנועה לאיכות השלטון מכתב ששיגר השופט וינוגרד לפני כשנה וחצי לרמטכ"ל לשעבר גנץ, הוא טען כי מצפונו מייסר אותו באשר לעוול שנגרם להירש. "לתא"ל גל הירש, מפקד אוגדת הגליל במלחמת לבנון השנייה - נגרם עוול וראוי היה להשאירו ולקדמו בצה"ל", נכתב בו.