דריכות בערד לאחר שחרור מבקשי המקלט מ"חולות": ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו, הנחה את אנשי הפיקוח העירוני להתייצב בכניסה לעיר על מנת לעקוב אחר הגעה אפשרית של מסתננים ששוחררו הבוקר מהמתקן שבדרום. מספר תושבים מודאגים הציפו את המוקד העירוני בתלונות, ובעירייה הבהירו שהצבת הניידות לא נועדה למנוע כניסה, אלא לבדוק האם האוטבוסים של המשוחררים הטריים עושים את דרכם לעיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סגן וממלא מקום ראש העיר, דודי אוחנונה, התלווה לניידות שהוצבו בכניסה לעיר. בלשכת ראש העיר דחו את גל השמועות על קליטת מאות ממבקשי המקלט: בשיחה עם חדשות 2 הסבירה אחת מעובדות הלשכה כי מגיעים כ-70 טלפונים מודאגים מדי שעה. "כל הנהלת העיר על הדבר הזה - המנכ"ל, הסגנים, ראש העיר בעצמו. אין שום דבר חד משמעי שאומר שהם מגיעים לערד".

"אין שום דבר כזה. במידה ויהיה דבר כזה, העירייה מטפלת", הוסיפה עובדת העירייה. "הפיקוח נמצא בכניסה לעיר כבר מהבוקר, אנחנו בודקים את זה עם כל מיני גורמים בארץ ואין כרגע משהו חד משמעי, אני לא יודעת מאיפה מגיעות השמועות. אני לא יודעת אם הם לא ייכנסו לעיר, נכון לעכשיו אין לנו מידע חד משמעי שהם נכנסים לעיר".

גם בבאר שבע נערכה משטרה בכניסה לעיר: כשאוטובוס מספר 44, עליו היו מספר משוחררים מ"חולות", עצר בתחנה - עצר אותם שוטר עם פנקס שביקש לדעת לאן פניהם מודעות. "לירושלים, למה אתה שואל", ענה לו אחד ממבקשי המקלט. "סתם שואל", השיב השוטר והמשיך לדרכו. טוסקום, ששוחרר גם הוא הבוקר מחולות, אמר לחדשות 2 Online: "בגלל שאסור ללכת לתל אביב אז הוא שואל, אנשים מתפזרים לכל מיני מקומות. יכול להיות שאנשים ימשיכו לתל אביב אבל הם לא יגידו לך".

ניידת שיטור עירוני בכניסה לערד, היום (צילום: בן שיף, עיתון הצבי ערד)
שלושה מבקשי מקלט בכניסה לערד, היום|צילום: בן שיף, עיתון הצבי ערד

ראש העיר: "לא אהסס לקרוא לתושבים אל הדגל"

עו"ד ניסן בן חמו, ראש העיר ערד, התייחס להתפתחויות - וגם ניסה להרגיע את התושבים: "החלטת שר הפנים למנוע את כניסתם לתל אביב ואילת מעלה את הסבירות כי אותם מסתננים ינתבו עצמם לערי הדרום. חשוב להבהיר כי לא אורגנו הסעות מסודרות למשוחררים כך שמצב בו אוטובוסים עמוסים במסתננים המגיעים למקום אחד אינו אפשרי".

בן חמו סיפר כי נפגש עם שר הפנים סילבן שלום בנושא: "הבעתי בפניו את מורת רוחי מהחלטתו להעדיף עיר אחת על משניה, הבהרתי לשר באופן נחרץ כי אני לא אאפשר למסתננים להגיע לערד. החל מהבוקר הנחיתי את צוותי הפיקוח העירוני והשיטור העירוני לתגבר את כוחותיהם בכניסות לעיר, בתחנה המרכזית וברחבי העיר".

"כרגע אין בידינו מידע קונקרטי על צפי הגעתם לערד אך אנו ערוכים לכל תרחיש אפשרי. במידה וניאלץ להגביר את מאבקנו בנושא לא אהסס לקרוא לכל התושבים אל הדגל ולהיאבק ביחד על שלומה של העיר", הוסיף ראש העיר.

עתירה: למנוע גירוש מהגרים מישראל (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"אין מידע קונקרטי על הגעתם"|צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

"כל אחד שמגיע גורע מהביטחון האישי"

ש', תושבת ערד, כתבה פוסט זועם וקראה לתושבים להתייצב בכניסה לעיר: "לא ניתן לערד להפוך לחצר האחורית". בשיחה עם חדשות 2 Online הבהירה ש' את דבריה, שעלולים להתפרש כקריאה לאלימות: "זו בהחלט התנגדות, אנחנו נקבל את פניהם ונבקש מהם לנסוע לירושלים כדי שהממשלה תטפל בהם ולא אנחנו".

"עשר מכות יש לנו פה בערד, זו המכה ה-11 - אין פה תעסוקה גם בשבילנו, סגרו מפעלים ופיטרו אנשים ועכשיו מביאים לנו סודנים שייקחו את הפרנסה", הוסיפה. "בשביל מה אני משלמת מיסים וכל מיני הוצאות, למה המדינה לא לוקחת אחריות? אם רוצים שהם יעבדו בים המלח אז שייתנו להם לישון במלונות".

 

"אין אוטובוסים מאורגנים"|צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

ש' סיפרה כי במאמץ משותף הצליחה העירייה להפחית את מספר הזרים בעיר: "היום יש לנו 500 סודנים, לפני שלוש שנים היו כמעט עשרת אלפים והמרכז היה מלא שיכורים - אימהות פחדו לתת לילדות להסתובב".

ש' הבהירה כי לא מדובר בהתנגדות גזענית אלא במצוקה עירונית: "כל אחד שמגיע גורע מהביטחון האישי שלי, אני מפחדת להסתובב בערב ולתת לנכדות שלי להסתובב. אנחנו לא צריכים אותם פה, אני רוצה ביטחון אישי. כבר פרצו לחנויות - אני לא מאשימה את כולם, אבל שהממשלה תיקח אותם לירושלים או שייקחו אותם לחקלאות".