זיכרון בסלון - 2019: הגר רודניק נולדה בשנת 1933 בברלין לבית משפחת לוי. היא עלתה לישראל בתום המלחמה בגיל 12, בשנת 1945. באירוע זיכרון שנערך הערב (רביעי) בגדרה לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה היא סיפרה את סיפור הישרדותה הבלתי ייאמן כנגד כל הסיכויים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הגר משתפת את סיפורה כחלק מהיוזמה החברתית שמאפשרת לציין את ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בצורה משמעותית בסלון הבית. המפגשים שהחלו בשנת 2011, מורכבים מעדות, חלק אומנותי-שיתופי ודיון.
הגר הייתה ילדה בת שש עת פרצה מלחמת העולם השנייה. המלחמה תפסה את משפחתה בדרכם לישראל מברלין. אביה יוסף לוי אמור היה להגיע לישראל במטרה להקים פה את האופרה.
כל רכוש המשפחה היה על אוניית מסע שהופצצה בנמל רוטרדם על ידי הנאצים והם נתקעו באמסטרדם. לאחר השתלטות הרייך על הולנד המשחה הועברה עם יהודי אמסטרדם למחנה ווסטרבורק בצפון המדינה.
הדבר היחיד שהגן עליהם מפני מוות בטוח באושוויץ היו התעודות שהוכיחו כי הם מישראל, הנאצים רצו להחליף את בני המשפחה בעסקה עם הברטים שבאותו הזמן החזיקו טמפלרים בארץ ישראל. בהמשך משפחתה של הגר נשלחה למחנה ברגן בלזן.
לקראת סוף המלחמה העלו הנאצים את המשפחה יחד עם עוד כ-1500 איש לרכבת שנסעה במשך כשבועיים ברחבי גרמניה במה שכונה "הרכבת האבודה". הרכבת נשלחה ב-10 באפריל 1945 ממחנה ברגן בלזן לעבר מחנה טרזיינשטט.
הרכבת לא הגיעה ליעדה הסופי בשל הפצצות כוחות בעלות הברית ושוחררה ב-23 באפריל 1945 על ידי חיילים רוסים. לאחר כל התלאות שעברה המשפחה בזמן השואה, אביה של הגר נפטר לאחר שחלה בטיפוס והשאיר את אמה של הגר, אותה ואת אחותה התינוקת.