ברחבי העולם חוגגים היום (שבת) את יום החלב הבינלאומי: יותר מ-40 מדינות מציינות בשלל אירועים את חשיבותו של אחד המשקאות העתיקים בהיסטוריה האנושית. ומה קורה בישראל, "ארץ זבת חלב ודבש"?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ישראל מתוארת במקרא 21 פעמים כ"ארץ זבת חלב ודבש" - ולא סתם. 130 אלף פרות ישראליות מתגוררות ב-750 רפתות והן מייצרות 1.53 מיליארד ליטר חלב בשנה.
הפרה הישראלית היא שיאנית העולם בתנובת חלב: 12 אלף ליטר בשנה לעומת 8,000 בלבד של הפרה ההולנדית המפורסמת. גם הישראלים עצמם לא מאכזבים - האזרח הממוצע צורך כ-52 ליטר של חלב ניגר ומשקאות חלב בשנה.
ומה קורה בגזרת מוצרי החלב? בעשורים האחרונים החלו המקררים במרוכלים בישראל להתמלא ולהתרחב ועל המדף ניתן למצוא היום עשרות סוגים של מעדני חלב. ובמקרה אם תהיתם - הישראלי הממוצע צורך כ-22 ליטרים של יוגורטים ומעדנים בשנה.
נתון שיפתיע רבים הוא שרוב הישראלים מעדיפים דווקא גבינה לבנה על פני הקוטג', מהמותגים הישראלים המפורסמים. במחלקת הגבינות הקשות - המלכה של המקרר הישראלי היא הגבינה הצהובה.