התחקיר ששודר ביום חמישי ב"עובדה" על חברת המודיעין הישראלית בלאק קיוב חשף כמה רחוק מוכנה ללכת חברת המודיעין עיסקית עבור לקוחותיה. אמש (שישי) פורסם באולפן שישי הקשר של החברה לתיק 4000 ובו עולה כי בזק שכרה את שירותיה של חברת המודיעין הישראלית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מבדיקת "עובדה" עולה כי בזק שכרה את שירותיה של חברת המודיעין בשביל לטרפד את הרפורמה שהתחיל משרד התקשורת בשוק התקשורת הנייחת. בעל השליטה שאול אלוביץ' התנגד לרפורמה ובכתב החשדות שכתב היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מפורטים המסרים שהעביר אז לראש הממשלה בנימין נתניהו על מורת רוחו מהתנהלות של משרד התקשורת.
במרס 2014, כפי שפרסם אמיתי זיו ב-"דה מרקר", מנהל של חברת ייעוץ בינלאומית שעבד באותה העת עם משרד התקשורת הישראלי, הוזמן לפגישה במלון בלונדון עם אנשים שמייצגים לכאורה חברת ייעוץ אחרת. הוא הרגיש שמשהו מוזר כי בשיחה הוא נשאל כל הזמן על משרד התקשורת הישראלי, הוא דיווח על כך למשרד ומה שעוד יותר מוזר כשבדק את המסרים שקיבל, הוא ראה שלא ניתן להשיב למיילים שנשלחו ושאין מענה במספרי הטלפון שקיבל. על פי המידע שנמצא בידי תוכנית התחקירים "עובדה" עולה שהאנשים הללו היו סוכנים אקטיביים של "בלאק קיוב" שמטרתם הייתה לקעקע את אמינות חברת הייעוץ על מנת לטרפד או לפחות לעכב את הרפורמה.
במקרה אחר, עולה שהחברה פעלה גם נגד בכירים במשק כמו עפרה שטראוס. יריב עסקי שלה שכר את שירותיה של חברת המודיעין שמטרתה הייתה להשיג מידע על התנהגות לא ראויה גם בחייה הפרטיים של שטראוס - לצורך "השגת כל נקודת מינוף אפשרית", במילים אחרות החברה מחזיקה מידע שבאמצעותו ניתן להלך אימים על אנשים. מקורביה אמרו שהיא נסערת אך לא מופתעת כי באותה תקופה היתה אחת הקשות בחייה.
מחברת בלאק קיוב נמסר בתגובה: "בלאק קיוב פועלת רק במרחב העסקי והמשפטי ופועלת רק על פי חוק. החברה מעולם לא נשכרה במטרה לחבל באף רפורמה. החברה לעולם לא תפנה לשר או נושא משרה מכהן. לעומת זאת, עשרות פרויקטים שתורמים לציבור ולחברה בכללותה, שהובילה בלאק קיוב, בתחום של איתור נכסים והשבתם לציבור כגון מקרה מוטי זיסר ואליעזר פישמן, כל אלו לא ענייננו את מערכת עובדה. נוסיף רק שחברת בלאק קיוב הגישה תביעה כנגד התוכנית עובדה, אילנה דיין וגורמים נוספים על סך 15 מיליון לירות שטרלינג בבית המשפט העליון של אנגליה".