ילדה בת 4 פונתה היום (רביעי) לבית החולים לניאדו במצב קשה, לאחר שנחנקה מענבים בגן ילדים בנתניה. פרמדיקים של מד"א שהוזעקו לזירה העניקו לה טיפול רפואי ראשוני ופינו אותה לבית החולים תוך ביצוע פעולות החייאה. בבית החולים הוגדר מצבה קשה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
צוותי מד"א העניקו לה טיפול רפואי מציל חיים בזירה תוך שימוש בציוד רפואי מיוחד. בעזרתו שלפו הפרמדיקים מגרונה של הילדה את הענב. כאשר חזר הדופק, הצוותים פינו אותה לבית החולים כשהיא מורדמת ומונשמת. מבית החולים נמסר כי הילדה מטופלת בחדר הטראומה כשמצבה קשה והיא מורדמת ומונשמת.
פראמדיק מד"א יואב ליבוביץ', שהגיע לזירה, סיפר: "קיבלנו את הקריאה על הילדה שנחנקה בגן ודיווחו לנו בקשר שמבצעים בה פעולות החייאה בסיסיות להוצאת הגוף הזר בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד. תוך דקות בודדות הגענו למקום וראינו בתוך הגן ילדה כבת 4 מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה ובסמוך אליה מפוזרים פירות. מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה מתקדמות. כשידעתי שהאירוע בהול וכל שניה קריטית. תוך שימוש בציוד רפואי מיוחד שלפתי מגרונה של הילדה ענב קטן שלם וכעבור שניות בודדות ליבה של הילדה שב לפעום והיא החלה לנשום. המשכנו את הטיפול הרפואי שכלל מתן תרופות והחדרת צינור מיוחד לקנה הנשימה ופינינו אותו במהירות לבי"ח לניאדו בעיר כשמצבה קריטי".
לפי נתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, מתחילת השנה מתו 6 ילדים כתוצאה מחנק. משנת 2008 מתו 110 ילדים מחנק. בימים האחרונים הארגון יצא בקמפיין עם המסר "אל תאמרו לי זה לא יקרה", ובו הם קוראים להורים להפסיק לעצום עיניים אל מול הסכנות ולאמץ הרגלי בטיחות מצילי חיים.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, אמרה היום: "חשוב להבין כי חנק היא הסיבה השלישית בשכיחותה לתמותת ילדים מהיפגעות. הסיבה לכך היא כי אצל פעוטות קנה הנשימה צר מאוד ולכן מזון אשר נשאף עלול לחסום במהירות את דרכי האוויר. ניתן למנוע מקרים אלו על ידי הקפדה על האכלה בטוחה, כאשר הפעוט בישיבה ולא עוסק בכל פעילות נוספת במקביל ונמצא כל זמן האכילה תחת השגחת מבוגר. כאשר מגישים ענבים לילדים מתחת לגיל 5 יש להקפיד ולחתוך אותם לאורך".