אנחנו מכירים היטב את הממשלה שלנו, את השרים שמופקדים על המדיניות בכל תחומי חיינו. אנחנו מכירים פחות את מי שבפועל מנהל את מדינת ישראל - מנכ"לי המשרדים הממשלתיים. יום העצמאות ה-70 הוא הזדמנות להכיר את המנכ"לים הנוכחיים, לשמוע מה הם אוהבים במדינה ומה הם מתכננים לנו ל-70 השנים הבאות - או לפחות מה הם חולמים בשבילם ובשבילנו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יובל רותם, מנכ
יובל רותם, מנכ"ל משרד החוץ|צילום: משרד החוץ

מנכ"ל משרד החוץ: יובל רותם, בן 58, נשוי ואב ל-3.

"ישראל בשבילי היא מיזוג של גלויות ואנשים. היכולת של חברה כמו ישראל להכיל כל כך הרבה דברים שונים. למרות הקשיים, היכולת שלנו לזוז קדימה היא דבר שבעיני מופלא ומבחוץ נתפס כמו נס שהרבה מאוד מדינות ועמים יודעים להעריך ולהוקיר. אני חושב שעם השנים אתם תראו את משרד החוץ עוסק הרבה יותר בחוסן הלאומי של ישראל. משרד החוץ חייב להיות משרד עם הרבה יותר אומץ, עם הרבה יותר חזון, עם הרבה יותר רצון להשקיע בזירה הבינלאומית כי חוסן לאומי של מדינת ישראל בעתיד יהיה הרבה יותר רלוונטי בחוץ לארץ ולא רק בארץ".

שי באב
שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר|צילום: משרד האוצר

מנכ"ל משרד האוצר: שי באב"ד, בן 41, מתגורר בהוד השרון, נשוי ואב ל-2.

"מה שאותי מחבר לרגעים של להיות חלק ממדינת ישראל ושאני באופן אישי הכי אוהב זה את היכולת לשבת עם החברים הכי טובים שלי שמלווים אותי כל החיים במושב עידן, תוך שאנחנו מקרינים שירה בציבור על הסלע במושב ואני 'טוחן' במבה עם שוקולד פרה - שילוב שבעיניי יכול לקרות רק במדינת ישראל. אני חושב שהתפקיד שלנו כפקידים וכשליחי ציבור זה לדעת לקחת את כל הניסיון, הכישורים, היכולות, כל האנרגיה והמוטיבציה שלנו ולטייב אותה לכיוון אחד: לנסות לעשות טוב למדינת ישראל ולשרת את אזרחי ישראל בצורה הכי טובה שאנחנו יכולים".

שמואל אבואב, מנכ
שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך|צילום: משרד החינוך

מנכ"ל משרד החינוך: שמואל אבואב, בן 59, מתגורר בתל אביב, נשוי ואב ל-4.

"אני אוהב במדינת ישראל את הרב-תרבותיות, את הקשר הבלתי אמצעי החם, הספונטני, המאוד ייחודי שיש כאן בחברה. את החום האנושי ואת הרוח הצברית של צעירים ואזרחים שבשעות הקשות יודעים להתלכד וגם לגלות ערבות הדדית וסולידריות. השינוי החשוב ביותר לעניות דעתי שצריך ליצור במשרד החינוך זה לצמצם את הפערים ולהגביר את השוויוניות. אני רואה את מערכת החינוך בעוד 70 שנה כמערכת שמאפשרת לרוב האוכלוסייה במדינת ישראל להגיע להשכלה אקדמית של תואר או דוקטור. מערכת שמחנכת את הצעירים להיות אזרחים פעילים. אני רואה את בתי הספר כבתי ספר שמוטים לטכנולוגיה עתידית". 

הדחה שחוללה סערה. המנכ
עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים|צילום: משרד המשפטים, חדשות

מנכ"לית משרד המשפטים: עו"ד אמי פלמור, מתגוררת במבשרת ציון, אם ל-2.

"אני הכי אוהבת במדינת ישראל את הישראלים, האופי הישראלי, החום, המעורבות, האכפתיות. השינוי שאני מנסה לחולל במשרד בשנים האחרונות הוא להטמיע בקרב אלפי עובדי משרד המשפטים שהאזרח הוא במרכז. לצד השילוב של חדשנות וגיוון היא הדרך שלנו לזכות באמון הציבור ולהבין טוב יותר את האנשים שאנחנו משרתים. אני מקווה שבעוד 70 שנה נשכיל להיות חדשנים, להתפתח, לדעת לתת מענה לכל האתגרים של חיי היום-יום במדינת ישראל ושכמו שקוראים לנו באנגלית Ministry of Justice (משרד הצדק), שהמילה 'צדק' תהיה שם נרדף למשרד הזה בלי סימן שאלה, בלי שלוש נקודות, עם סימן קריאה".

משה בר סימן טוב, מנכ
משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות|צילום: משרד הבריאות

מנכ"ל משרד הבריאות: משה בר סימן טוב, מתגורר בירושלים, נשוי ואב ל-4.

"הדבר שאני הכי אוהב במדינה זה את היצירתיות, החדשנות וחוסר הפורמליות. פוגשים אנשים ברחוב והם יודעים להגיד אילו רפורמות צריך לעשות ומה לא צריך לעשות בתפקיד. במשרד הבריאות אנו חולמים לראות איך המערכת הזאת והבריאות הופכת להיות של כולם, יותר נגישה, בלי תורים ובלי המתנות מיותרות ושכולם ידברו בריאות כל הזמן. בעוד 70 שנה אני רואה את המערכת ואת המשרד הרבה יותר טכנולוגיים ודיגיטליים. ישראל תוביל בכל העולם את מהפכת הבריאות הדיגיטלית ותיתן ערך אדיר לכל העולם. מפה תצא הבשורה".

מרדכי כהן, מנכ
מרדכי כהן, מנכ"ל משרד הפנים|צילום: משרד הפנים

מנכ"ל משרד הפנים: מרדכי כהן, בן 49, מתגורר בכפר סבא, נשוי ואב ל-3.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את האנשים, ושוב האנשים. חוויה משפחתית שכולם מרגישים בה אינטימיות וערבות הדדית. הנופים היפים, אבל בעיקר הידיעה העמוקה שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ועלינו לשמור עליה מכל משמר. החלום הגדול שלי הוא שילד, בין אם הוא נולד בחצור הגלילית, חורה, ג'לג'וליה או אור יהודה, יזכה לאותה רמת שירותים כפי שילדים בתל אביב, הרצליה ויישובים אחרים זוכים לה. הדבר השני הוא להפוך את הרשויות המקומיות לרשויות שאכן מתקיים בהם שלטון דמוקרטי, שקוף, מקצועי, מתקדם. שהן יהפכו להיות מנוע הצמיחה והשגשוג של מדינת ישראל והמשק הישראלי".

שי רינסקי, מנכ
שי רינסקי, מנכ"ל משרד הכלכלה|צילום: משרד הכלכלה

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה: שי רינסקי, בן 47, מתגורר ביישוב יד בנימין, נשוי ואב ל-6.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את האנשים, החום של האנשים, הערבות ההדדית וההתגייסות כשצריך. את החסד כשאנחנו רואים כשמישהו נמצא במצוקה, אז הקהילה מתגייסת לטובתו. יחד עם חוצפה ישראלית שמביאה לחדשנות, ליצירתיות שאנחנו כל כך גאים בה ומתפארים בה בעולם. אני רואה את משרד הכלכלה בעוד 70 שנה מוביל את המשק הישראלי להיות אחת מ-10 הכלכלות החזקות והמובילות בעולם, כשאת הניצנים לכך אנחנו רואים כבר היום כשתעשיית ההיי-טק שלנו היא מהמובילות ופורצות הדרך בעולם".

מנכ
קרן טרנר אייל, מנכ"לית משרד התחבורה|צילום: משרד התחבורה, חדשות

מנכ"לית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים: קרן טרנר אייל, בת 39 (נולדה ביום העצמאות), מתגוררת בעמק חפר, נשואה ואם ל-2.

"מה שאני הכי אוהבת במדינה זה האנשים. אנחנו אנשים חמים, שאוהבים לעזור אחד לשני ואנחנו חברה מגוונת, מיוחדת ומקסימה. השינוי שהייתי רוצה לעשות במשרד זה לטפל במה שהכי מפריע לאזרחים. התחבורה הציבורית שלנו עוד לא במקום שהיינו רוצים שהיא תהיה. היא הרבה יותר טובה מפעם. אני חושבת שאת האזרחים מאוד מטריד גם השירות שאנחנו נותנים בסניפי הרישוי. אלה הם שני הדברים שאני מתמקדת בהם עכשיו. בעוד 70 שנה הייתי רוצה שנהיה בעולם שבו אין הרוגים, אין תאונות דרכים, שלא יהיו עוד גודש בתנועה ובעיות ניידות, הכל יהיה מאוד חכם. התחבורה הציבורית תהיה יעילה וחכמה".

אלכס קושניר, מנכ
אלכס קושניר, מנכ"ל משרד העלייה והקליטה|צילום: משרד העלייה והקליטה

מנכ"ל משרד העלייה והקליטה: אלכס קושניר, בן 39, מתגורר באשקלון, נשוי ואב לבת.

"אני חושב שהחוסן של החברה הישראלית מתבטא ביכולת שלה לקבל ולחבק את האחר, גם אם האחר הזה מדבר עם מבטא, וזה מה שאני אוהב במדינה שלנו. אני רוצה לשפר את הכלים שהמשרד מעניק לעולים חדשים לצורך מימוש הפוטנציאל החברתי, הכלכלי והתרבותי שלהם. אני מאוד מקווה שבעוד 70 שנה כל העולים כבר יגיעו למדינת ישראל".

יוסף דרזנין, מנכ
יוסף דרזנין, מנכ"ל המשרד לשת"פ אזורי|צילום: המשרד לשת"פ אזורי

מנכ"ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי: ד"ר יוסף דרזנין, נשוי ואב ל-2.

"הדבר שאני הכי אוהב במדינת ישראל זה את מיזוג התרבויות שבה. השונות הבין-אישית והיכולת שלנו כחברה להכיל בכל זאת אחד את השנייה. חלומי הוא ליצור פריצות דרך חיוניות בין ישראל לשכנותיה שיעצימו את מרקם היחסים האזורי ויפעלו לרווחת מדינת ישראל והאזור כולו. בעוד 70 שנה אני רואה את המשרד לשיתוף פעולה אזורי כגשר העיקרי דרכו עוברים מכלול שיתופי הפעולה בין ישראל לשכנותיה בתחומי הכלכלה, האנרגיה, הטכנולוגיה ובתחומים רבים נוספים".

אודי אדירי, מנכ
אודי אדירי, מנכ"ל משרד האנרגיה|צילום: משרד האנרגיה

מנכ"ל משרד האנרגיה: אודי אדירי, בן 41, מתגורר בהוד השרון, נשוי ואב ל-3.

"אני חושב שבישראל יש תחושה ייחודית של חופש ושותפות שאני לא חושב שיש במקומות אחרים. החלום שלי שבמהלך התקופה שלי כאן במשרד נצליח להפוך את מדינת ישראל למדינה שיש בה אנרגיה נקייה וישראלית, שמתבססת או על השמש שלנו או על מאגרי הגז שלנו. כך לכולנו יהיה אוויר נקי יותר, כלכלה טובה יותר ואנרגיה זולה יותר. לפני 20 שנה אף אחד לא חלם כאן לא על גז ישראלי, לא על אנרגיה מהשמש ולא על תחרות במשק החשמל. אני מקווה שבעוד 70 שנה נהיה במקומות שאני אפילו לא יודע לחלום עליהם".

אריאל משעל, מנכ
אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה,|צילום: המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל

מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: אריאל משעל, בן 43, נשוי ואב ל-3.

"אני הכי אוהב במדינה שלנו את הערבות ההדדית בין האנשים בעתות חירום ובשעות מצוקה, את הרגש, הלב החם ואיך שאחד עוזר לשני בכל מצב ובכל דרך. החלום האמיתי שלי הוא לעצור את ההגירה השלילית של הצעירים בנגב ובגליל. אנחנו משקיעים עשרות מיליונים בפיתוח עסקי, כלכלי, בתרבות פנאי, בכל דבר שיעזור לצעירים הנפלאים האלה להישאר במקומות שלהם בנגב ובגליל ולעזור ליישובים שלהם לצמוח ולפרוח. עם המשך פרויקטים שיעצרו את ההגירה השלילית, נראה את השינוי ונראה את המנהיגות המקומית קמה מתוך הקהילות. אני מאמין שבעוד 70 שנה, לאור שוויון ההזדמנויות והפערים שייסגרו, לא יצטרכו עוד את משרד הפריפריה".

יוסי שרעבי, מנכ
יוסי שרעבי, מנכ"ל משרד התרבות והספורט|צילום: משרד התרבות והספורט

מנכ"ל משרד התרבות והספורט: יוסי שרעבי, בן 56, מתגורר בירושלים, נשוי ואב ל-3.

"אני הכי אוהב במדינה שלנו את העובדה שיש כאן חברה אכפתית עם אנשים כנים, מסורים, אכפתיים שתורמים לחברה עם הרבה מאוד מחויבות וסולידריות. חברה שבה הנתינה היא כמעט הדבר המרכזי. במשרד שלנו אנחנו חותרים להפוך את החיים במדינת ישראל לחיים הרבה יותר טובים: שהתרבות והספורט הופכים את החיים לדבר טוב יותר, שהספורט זמין בכל מקום, שהתרבות זמינה בכל מקום. בעוד 70 שנה אנחנו רוצים לראות את מדינת ישראל מעצמת ספורט, מעצמת תרבות, שאנחנו כל הזמן על הפודיום עם ספורטאים אולימפיים ועם נבחרות לאומיות שמביאות המון גאווה והרבה מאוד ריגוש. שההמנון הישראלי יתנגן בכל פינה ובכל מקום".

פרץ וזאן, מנכ
פרץ וזאן, מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה|צילום: משרד המדע והטכנולוגיה

מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה: פרץ וזאן, בן 60, מתגורר בתל אביב, נשוי ואב ל-2.

"אני אוהב את מגוון הצבעים בטבע, את החום האנושי, את האחריות והערבות ההדדית. אני אוהב במיוחד את היצירתיות והחשיבה מחוץ לקופסה וכן אוהב כדורגל ישראלי. אני חולם להנחיל את המדע והטכנולוגיה לכלל האוכלוסייה במדינת ישראל. אני מאמין שמדע מחבר בין מדינות ותרבויות והחלום שלי הוא שהמדע יהפוך לגשר לחיבור וחיזוק הקשר בין העמים. בעוד 70 שנה הייתי רוצה לראות שלמדע יש מקום מרכזי בשיח הציבורי. שהמדע ישמש כלי מרכזי לשימור וחיזוק מדינת ישראל והאנושות כולה. יש לנו במה להתגאות".

חגי רזניק, מנכ
חגי רזניק, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון|צילום: משרד הבינוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: חגי רזניק, בן 40, חבר קיבוץ רביבים שבנגב, גרוש ואב ל-2.

"אני חושב שמדינת ישראל היא פלא. בעשרות שנותיה נוצרה כאן חברה ששואפת להיות חברת מופת ועם כל התלונות, בסוף עושים - ועושים הרבה ויש יחד גדול. אני גאה במדינה ושמח שאני מצליח לשרת אותה. משרד הבינוי והשיכון הוא משרד חברתי. בזרוע השיכון, חוללנו מחדש את 'שיקום שכונות' וטיפלנו מחדש בדיור הציבורי במדינת ישראל. בבנייה החדשה, גם שם אנחנו נמצאים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית באמצעות הסכמי גג והקמת הרשות להתחדשות עירונית. הרוח שמביא השר וסגנו היא רוח חברתית ואני שמח שאני יכול ליישם את המדיניות הזו. אני מקווה שהמשרד ימשיך ללכת לכיוון חברתי ויהיה חלק מהמאבק לצמצום הפערים".

אביגדור קפלן, מנכ
אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה|צילום: משרד העבודה והרווחה

מנכ"ל משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים: ד"ר אביגדור קפלן, בן 78, מתגורר ברעננה, נשוי, אב ל-3 וסב לשבעה נכדים.

"אני אוהב את המדינה על כל מרכיביה, תושביה, צבאה, נופיה, וכלכלתה. לצערי במשך שנים המשרד סבל ממחסור בתקציבים, אולם בשלוש השנים האחרונות, מאז תחילת כהונתו של השר הנוכחי ח"כ חיים כץ, חלה התקדמות עצומה. אני מייחל לכך שכל אדם שמתפרנס למחייתו יוכל לקיים עצמו בכבוד ויחיה ברווחה אישית וכלכלית במדינת ישראל גם אם הוא משתכר שכר מינימום ושמדינת ישראל תתמקם בין המדינות המובילות בעולם בחדשנות, באיתנות כלכלית, בחינוך ובאושרם של אזרחיה ושלום ישרור ביננו לבין שכננו".

אמיר הלוי, מנכ
אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות|צילום: מנכ"ל משרד התיירות

מנכ"ל משרד התיירות: אמיר הלוי, בן 52, מתגורר בתל אביב (דור 16 בירושלים), נשוי ואב ל-3.

"שנת 2017 הייתה שנת שיא בתיירות - 3.6 מיליון תיירים. שיא של כל הזמנים. הגענו לזה הרבה בזכות השינוי האסטרטגי שעשינו. הצלחנו סוף סוף לחבר את ירושלים ותל אביב לקמפיין אחד. אנחנו בטוחים שהוא ימשיך לתת תוצאות טובות ונמשיך לשבור שיאים. החלום שלי ל-70 השנים הבאות הוא להפוך את המדבר הישראלי לחלופה לאלפים האירופיים. יש לנו מזג אוויר נפלא, שמתחרה ומנצח את מזג האוויר של אירופה, הקפוא, קר, מושלג, חשוך, מדכא. אנחנו בונים להם פה את החלופה. אנחנו נבנה פה הרבה אופציות ללינה, ממלונות ועד קמפינג וחאנים. יש לנו שדה תעופה חדש, כבר עכשיו יש בו 60 טיסות שבועיות וזו רק ההתחלה".

מימון שמילא, מ
מימון שמילא, מ"מ מנכ"ל מ.התקשורת|צילום: משרד התקשורת

ממלא-מקום מנכ"ל משרד התקשורת: מימון שמילא, בן 54, מתגורר במודיעין-מכבים רעות, נשוי, אב ל-6 וסבא.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את ערך החברתיות והערבות ההדדית ובעיקר את היצירתיות שיש בנו בעם ישראל. תראו איך הגענו מכלום לפני 70 שנה להישגים רבים ונהדרים בזמן מאוד קצר, לתפארת מדינת ישראל. כהונתי תכף מסתיימת, אבל אני חושב שאנחנו צריכים להמשיך לפעול לחיבור של כל היישובים במדינת ישראל לתשתית תקשורת מתקדמת וטכנולוגית שתאפשר לכל הציבור להתחבר אחד לשני ולהביא הישגים נוספים למדינה. בעוד 70 שנה הייתי מעדיף שלא יהיה משרד התקשורת. המשרד הוא רגולטור בשוק עם תחרות חופשית - תהיינה חברות טובות שתיתנה שירות כמו שצריך. אני חושב שהתקשורת תהיה במהירות המחשבה ולא יצטרכו יותר רגולטור".

חגי צוריאל, מנכ
חגי צוריאל, מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין|צילום: המשרד לענייני מודיעין

מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין: חגי צוריאל, בן 60, מתגורר ברעננה, נשוי, אב ל-3 וסבא.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את המשפחתיות לצד השונות והגיוון האנושי והגיאוגרפי. את תחושת השייכות והמשמעות המיוחדת שעדיין יש כאן לחיים שכבר אין במקומות אחרים. אני אוהב את החיים האינטנסיביים עם האתגרים ואת המענים והפתרונות היצירתיים שאנו מייצרים. מדינה קטנה עם ראש גדול. בעוד 70 שנה סביר שכל הקונספט של משרד כבר לא יהיה קיים. אולי במקום יקום איזה מרכז אזורי וירטואלי למודיעין וטכנולוגיה שאליו יהיו מחוברים מרחוק אנליסטים מומחים מתחומים שונים מכל האזור: ישראלים, ערבים, טורקים, פרסים, שיזרימו את התובנות שלהם ישירות למוחם של מקבלי ההחלטות, שישבו יחד במועצה עליונה של המזרח התיכון לשיתוף פעולה ושלום. המועצה תתכנס פעם-פעמיים בשנה בעיר העתיד שתיבנה לחוף הים האדום בין סעודיה, מצרים, ירדן וישראל".

עודד פלוס, מנכ
עודד פלוס, מנכ"ל משרד הדתות|צילום: משרד הדתות

מנכ"ל המשרד לשירותי דת: עודד פלוס, בן 58, מתגורר ברעננה, נשוי ואב ל-4.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את החדשנות, היוזמה וההתקדמות לצד החיבור העמוק והבלתי ניתן לניתוק לתורה, לארץ, למורשת ולמסורת הנתונה לנו מדור לדור. חשוב שנמשיך בעשייה לחיזוק זהותה היהודי של המדינה ומתן מענה מלא לכל הנושאים והתחומים שאנחנו אמונים עליהם: קבורה, נישואין וכשרות. אני רואה את המשרד בעוד 70 שנה כמשרד משפיע, שעומד בשורה הראשונה של משרדי ממשלה ומביא לידי ביטוי את מקומה של התורה, המסורת והמורשת של העם היהודי במדינת ישראל בידיעה ובתודעה שבלי כל אלה אין ערך ומשמעות לאחיזתנו בארץ שהובטחה לנו על ידי הקדוש ברוך הוא ונטועה בלבנו מזה 2,000 שנה".

אבי כהן, מנכ
אבי כהן, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי|צילום: המשרד לשוויון חברתי

מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי: אבי כהן, בן 39, מתגורר בבית שמש, נשוי ואב ל-6.

"אני הכי אוהב במדינה את החברה המגוונת, החמה והאוהבת שהיא הבסיס האיתן למדינתנו המיוחדת. השינוי העיקרי שאנו מובילים בראשות השרה גילה גמליאל הוא לייצר פלטפורמות ממשלתיות משמעותיות, יציבות וחזקות, שבאמצעותן יוענקו כלים ואמצעים לכול, שיובילו לשוויון הזדמנויות בין מגזרים. פלטפורמות אלה תכליתן להביא לצמצום פערים חברתיים בין פריפריה למרכז ובין סוגים שונים של אוכלוסיות. התשתיות החברתיות שאנו מניחים היום יביאו לכך שבעוד 70 שנה הפערים החברתיים בישראל יצטצמו דרמטית, כך שלא משנה איפה נולדת או לאיזו קבוצה אתה משתייך יהיו לך את הכלים לחלום, להצליח ולצמוח בחברה הישראלית".

דביר כהנא, מנכ
דביר כהנא, מנכ"ל משרד התפוצות|צילום: משרד התפוצות

מנכ"ל משרד התפוצות: דביר כהנא, בן 42, מתגורר בירושלים, נשוי ואב ל-4 בנים.

"אני הכי אוהב את הערבות ההדדית ואת המחויבות העמוקה של כולנו לעולם טוב יותר. אני באמת חולם וגם פועל יום-יום שבמהלך כהונתי בתפקיד כל יהודי בעולם ירגיש שייכות חזקה לעם היהודי ולמדינת ישראל. במקביל, שכל יהודי שחי בישראל ירגיש מחויבות והדדיות עמוקה לאחיו אשר חיים מעבר לים. אני חולם שהעם היהודי כולו, ברחבי הארץ והעולם, יפרח וישגשג אבל תוך חיבור עמוק למורשתו. מתוך אותה אחדות נקיים את ייעודנו ההיסטורי להשפיע לטובה על העולם כולו במגוון תחומים".

ישראל דנציגר, מנכ
ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה|צילום: המשרד להגנת הסביבה

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה: ישראל דנציגר, בן 46, מתגורר במושב נס הרים, נשוי ואב ל-4 בנות.

"אני הכי אוהב במדינת ישראל את היוזמה, החדשנות והיצירתיות. אני מקווה מאוד שנמשיך להגשים את החזון שלנו שכל כולו נועד להציל חיים. כשאני מסתכל 70 שנה קדימה לגבי מדינת ישראל והעולם, אני רואה את מדינת ישראל מובילה בחדשנות, יוזמה, יצירתיות, גם בתחומי הכלכלה והטכנולוגיה, גם בתחומי התרבות והרוח וגם בתחומים של עשיית טוב וגמילות חסדים. בהתאמה, אני רואה את המשרד להגנת הסביבה מוביל בעולם שהוא הרבה יותר נקי מזיהומים וסיכונים סביבתיים, תחבורה שהיא לא מזהמת, ייצור אנרגיה שהיא לא מזהמת ונקייה, תעשייה של תהליכי ייצור חדשים, מעט חומרים מסוכנים שלא מאיימים על התושבים, ועוד ועוד. עולם הרבה יותר בריא לכל התושבים של מדינת ישראל וכל העולם".

רן ישי, מנכ
רן ישי, מנכ"ל המשרד לירושלים ומורשת|צילום: המשרד לירושלים ומורשת

מנכ"ל המשרד לירושלים ומורשת: רן ישי, בן 47, מתגורר בגוש עציון, נשוי ואב ל-5.

"קשה לתאר במשפט אחד מה אני הכי אוהב במדינת ישראל, אז אנסה לתאר את זה בהרגשה. שירתי כדיפלומט בחו"ל במהלך שתי שליחויות וההרגשה שהייתה כשחזרתי הביתה מכל אחת משתי השליחויות היא של חזרה הביתה. כאילו משהו בתוכך, שהיה חסר בך, הושלם. החלום שלי כמנכ"ל משרד ירושלים ומורשת זה שיום יבוא, ולא ירחק היום הזה, ואנשים יקומו בבוקר באיזה יום חופשי שיש להם שבו הם מחפשים מה לעשות ויגידו: 'יאללה, הולכים לירושלים'. הציפיות שלי ממנכ"ל המשרד שיחליף אותי בעוד 70 שנה זה שהוא יתראיין ביום העצמאות ה-140 ויצטרך לדבר על נושאים כמו זוכי פרס נובל האחרונים שיצאו מירושלים, הפיכתה של ירושלים פעם נוספת לבירת ההיי-טק העולמית וכמובן ריאיון מאוד אקטואלי של זכייתה השלישית ברציפות של בית"ר ירושלים בגביע אירופיה בכדורגל".

מערכת החדשות Online פנתה לכל מנכ"לי משרדי הממשלה להשתתף בפרויקט. 5 משרדים בחרו שלא להשתתף בו: משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, המשרד לביטחון הפנים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמשרד לנושאים אסטרטגיים והסברה.