"לא שקט עם עבודת הנערים באתרי הבנייה": הקיץ מתקרב ואיתו גם תעסוקת בני הנוער - וחלקם יעבדו גם השנה בענף הבנייה. הבוקר (חמישי) הודיע משרד העבודה והרווחה על תחילתה של תוכנית להגנה על בני הנוער המועסקים באתרי הבנייה. בשנת 2016 הועסקו בענף הבנייה 2004 בני נוער, כאשר בין השנים 2015-2017 נהרגו חמישה - הקמפיין החדש נועד לבלום את הסכנה. בנוסף המשרד יחל, לראשונה, בקמפיין הסברתי מקיף במגזר הערבי להעלאת המודעות לאיסור העסקת נערים באתרי הבנייה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המהלך לאיסור תעסוקת בני נוער בעבודות מסוכנות באתרי הבנייה יוצא לדרך בהוראת שר העבודה והרווחה חיים כץ - לאור היקף התאונות באתרי הבנייה של פועלי בניין ובפרט תאונות בהן היו מעורבים בני נוער, ולקראת חופשת הקיץ. במשרד העבודה והרווחה ציינו כי המהלך נועד להפחית את מספר בני הנוער שעובדים באתרי בנייה, במיוחד בתקופה של חופשות מהלימודים, ולפיכך למנוע אפשרות של היפגעותם במהלך העבודה המסוכנת.
כץ אמר: "מצב הבטיחות באתרי הבנייה הוא פצצה מתקתקת לבני נוער, ועד שהיזמים והקבלנים לא יפנימו את הלך הרוח החדש ויקפידו על התקנות אני לא שקט עם עבודת הנערים באתרי הבנייה". השר הוסיף: "היוזמה למניעה מוחלטת של העסקת בני נוער מגיעה לאחר ניסיונות להטיל איסורים על סוגי עבודות מסוימים שלצערי לא מנעו פגיעה בצעירים".
בהוראה דחופה של השר, מינהל הבטיחות במשרד החל לקדם הוראת שעה לחמש שנים שנועדה לאסור העסקת בני נוער באתרי בנייה רוויים (בנייה למגורים), מכיוון שאתרים אלה נחשבים למסוכנים יותר בשל אופי העבודה בגובה ואתגרי ניהול הבטיחות המורכבים שבהם.
בנוסף, המשרד יוצא לראשונה בקמפיין הפונה להורים ולמעסיקים במגזר הערבי - כדי שימנעו את העסקתם של ילדיהם באתרי הבנייה. הנתונים מראים שבני הנוער מהמגזר הערבי מהווים אחוז משמעותי מכלל בני הנוער המועסקים באתרי הבנייה.
כמו כן ישים המינהל דגש מיוחד על אכיפת תעסוקת בני נוער בעבודות בנייה שאסורות להם גם היום, כגון איסור עבודה בגובה - שמהווה 64% מהתאונות הקטלניות - ואיסור נשיאת משקלים כבדים. האכיפה תתבצע בשיתוף עם המוסד לבטיחות וגיהות אשר יבצע הדרכות בנושא באתרי הבנייה השונים.