טרור השריפות נמשך: גג של מחסן קרטונים בקיבוץ בחוף אשקלון נפגע מבלון תבערה, ונזק קל נגרם למבנה. במקביל, כביש 232 נסגר בין מפלסים לכפר עזה עקב שריפה בצדי הדרך. כמו כן, ישנם מספר מוקדי שריפה במרחב המועצה האזורית אשכול, כתוצאה מבלוני תבערה. סך הכל פרצו מהבוקר תשע שריפות בעוטף עזה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בהתחלה אמרו: 'עפיפונים זה משחק ילדים'. והנה, מגיע גם בלון ההליום, שיכול להגיע עד שמונה ועשרה ק"מ מהגבול", אמר בתגובה ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון. "אנחנו נכנסים לעידן נוסף של טרור שגם איתו אנו צריכים לדעת להתמודד, ואני בטוח שגם כאן המדינה תצטרך להשקיע הרבה מאוד משאבים - וכמו שהתמודדה עם הפצמ"רים והקסאמים, המדינה תתמודד עם בלוני הנפץ והתבערה. אני סמוך ובטוח שגם כאן, הצבא עם יכולותיו הטכנולוגיות, יתן לזה פתרון. ובינתיים, אני סבור כי משרדי הממשלה הרלוונטיים חייבים לשבת עם ראשי הרשויות בעוטף עזה על מנת להכין תכנית כלכלית רב שנתית שתאפשר לנו להמשיך והתמודד עם מגוון פעולות הטרור שבא לפתחנו".

השר לביטחון פנים גלעד ארדן הורה על רכש מזורז של טרקטורוני כיבוי שיסייעו לכבאים בהתמודדות עם השריפות הנגרמות מטרור העפיפונים. הטרקטורונים החדשים יוכלו להסיע שני לוחמי אש עם ציוד כיבוי, ולהם יכולת עבירות גבוהה במיוחד בשטחים הקשים. השר כינה את הרכבים החדשים "חיזוק משמעותי לכוחות הכיבוי וההצלה".

תלמידי תיכון הגיעו לסייע לחקלאים (צילום: רוח הגולן, חדשות)
תלמידי תיכון הגיעו לסייע לחקלאים|צילום: רוח הגולן, חדשות

250 תלמידי תיכונים חקלאיים מרשת "רגבים" ברמת הגולן ירדו דרומה במטרה לסייע לחקלאי עוטף עזה בעקבות טרור השריפות.  התלמידים עזרו לחקלאים בפינוי השדות השרופים, בשיקום הקרקע ובשלל עבודות שדה – זאת היות והחקלאים נמצאים בתקופה הקריטית ביותר של עבדות הקיץ החקלאיות, וקיים מחסור בידיים עובדות, מחסור שהפך קריטי אף ויתר לאור המצב הביטחוני וטרור העפיפונים.\

"המצב עם עפיפוני התבערה הוא בלתי נסבל", סיפר עמיר אדלר, חקלאי ותושב נחל עוז שנעזר הבוקר בתלמידים. "רק לקיבוץ נחל עוז נשרפו כאלף דונם שדות חקלאיים, בלי לדבר על חורשות ועל השדות הצבעוניים שהיו פה. מרגש ועוזר לראות את התלמידים האלה עובדים כמו אריות. כיף לראות שמחנכים היום לעבודה חקלאית".

"כיך לראות שמחנכים לעבודה חקלאית"|צילום: רוח הגולן, חדשות

"אנחנו מוקפים בשטחים שרופים גם בחורשות שסביבנו וגם בשטחים החקלאיים", הוסיף שמואל, תלמיד כיתה י' בתיכון רגבים בנגב, שגר בעצמו בישוב נווה שבעוטף עזה ושעבד הבוקר בפרדסים של קיבוץ מפלסים. "כואב לראות את השטחים השרופים ואת העבודה החקלאית שעלתה בלהבות. דווקא בגלל זה אנחנו מרגישים שהתפקיד שלנו כאן הוא כל כך חשוב. אנחנו ממש שמחים לקחת חלק בשיקום האזור".